Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bravčové mäso do mlieka nenamáčam. Mám iný patent na jemné a mega šťavnaté bravčové rezne

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu). Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed. Problém nastáva, keď napriek jednoduchosti...

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu).

Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed. Problém nastáva, keď napriek jednoduchosti tohto pokrmu vyjdú rezne tvrdé a suché. Zistite, čo robíte zle.

Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed.
Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu

Bravčové rezne sú jedným z najjednoduchších jedál slovenskej kuchyne. Mäso stačí poriadne vyklepať, obaliť v múke a vo vajíčku a strúhanke a potom usmažiť. Ak však napriek dokonalému zvládnutiu všetkých krokov mäso stále vyjde tvrdé a suché, je najvyšší čas niečo zmeniť. Tu je niekoľko tipov, ako napraviť svoje chyby a dosiahnuť rezne, ktorú zaujmu jemným a šťavnatým mäsom.

Prečo sú bravčové rezne suché?

Prvým krokom k chutnému bravčovému rezňu je správne vyklepanie mäsa. Tým sa zníži jeho hrúbka a zároveň sa rozložia vlákna. Skráti sa aj proces vyprážania a mäso zostane jemné.

Prečo sú bravčové rezne suché?
Foto: shutterstock/Leanne Irwin

Okrem vyklepania rezňov je vhodné ich pred vyprážaním marinovať. Mäso bude vďaka marináde nielen chutnejšie, ale bude aj šťavnatejšie a mäkšie. Keď tieto dva aspekty skombinujete – správne vyklepanie mäsa a jeho marinovanie – vaše rezne budú odsúdené na úspech.

V čom marinovať bravčové rezne?

Bravčové mäso je dobré marinovať pred pečením. Správnym namáčaním mäsa sa dosiahne jemná a šťavnatá štruktúra po vyprážaní. Väčšina ľudí sa rozhoduje pre marinovanie v mlieku. Jeho vlastnosti bravčové mäso účinne zjemňujú. Má to však aj svoje nevýhody.

  • Predovšetkým mlieko môže urýchliť rast baktérií v mäse. Z tohto dôvodu môže dlhodobé namáčanie v ňom ovplyvniť chuť a dokonca aj bezpečnosť kotliet pri konzumácii.

Oveľa lepšou možnosťou, ktorá si už nejaký čas získava popularitu, je marinovať bravčové mäso v prírodnom jogurte alebo cmare.

  • Ide o produkty bohaté na zdravé probiotické baktérie, ktoré predĺžia čerstvosť mäsa, obohatia jeho chuť a zjemnia ho.

Jogurtová marináda na bravčové mäso – lepšia ako mlieko. Ako ju pripraviť?

Prísady na marinádu:

  • 4 lyžice prírodného jogurtu
  • 0,5 citróna
  • štipka soli a korenia
Ako pripraviť jogurtovú marinádu na bravčové mäso?
Foto: shutterstock/olepeshkina

Ingrediencie na rezne:

  • 3 plátky bravčového mäsa (bravčové karé alebo panenka)
  • 1 vajce
  • 5 lyžíc múky
  • strúhanka na obalenie
  • olej na vyprážanie

Spôsob prípravy:

  1. Plátky bravčového mäsa dôkladne umyte a potom ich mierne vyklepte. Každý z nich osoľte a okoreňte.
  2. V miske zmiešajte jogurt, citrónovú šťavu a štipku soli a korenia. Mäso vložte do marinády a uložte do chladničky aspoň na niekoľko hodín.
  3. Potom ho vyberte a prebytočnú marinádu osušte pomocou čistej papierovej utierky. Pripravte si tri taniere. Do jedného rozbijte vajce a rozšľahajte ho vidličkou. Do ďalších dvoch pridáme múku a strúhanku.
  4. Obaľte mäso v múke, vajci a strúhanke. Na panvici rozpáľte olej a rezne opečte z oboch strán dozlatista.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Za takéto bravčové rezne by sa nemusela hanbiť ani moja babička. Zvonku chrumkavé a vo vnútri šťavnaté

Má žĺtok po uvarení modrastý okraj? Nie je to chyba výrobcu, ale vaša. Jedna malá chyba


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Viete, čo znamenajú písmená na vajíčkach? Tieto pečiatky nie sú len náhodné značky

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Starstuff). Mysleli ste si, že červené kódy na vajíčkach sú len náhodné znaky? Omyl! Skrýva sa v nich dôležitá…

Jarné hnojenie ľalií. Prírodné hnojivo pre dlhé a bohaté kvitnutie

20.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív shutterstock/VitCOM Photo). Ľalie radi vysádzame do záhrad, pretože ich pôvodné kvety priťahujú pozornosť a opeľujúci hmyz. Tieto…

Lahodné rafaello palacinky. Pre milovníkov kokosovej chuti

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Turshina). Máte radi kokosovú príchuť? Potom musíte vyskúšať tento jednoduchý recept na rafaello palacinky. Nie sú ničím iným…

Najlepší dezert pre milovníkov čokolády. Recept na ,,Čokoládový sen“

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shutterstock AI). ,,Čokoládový sen" je určite koláč na zvláštne príležitosti. Na hostí vždy urobí dojem. Niet divu, kombinácii dokonale…

Egreše zbožňujú túto prírodnú zložku. Stačí rozsypať raz za mesiac. Úroda vás prekvapí

20.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Goskova Tatiana). Egreše dobre reagujú na prirodzené spôsoby hnojenia, no nie každý vie, ktorá zložka funguje najlepšie. Na jar…

Auto Trendy

Krajina bojuje o svoju automobilovú budúcnosť: Daňové úľavy ako záchranný pás pre výrobcov

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Kanada reaguje na obchodnú politiku Spojených štátov a spúšťa sériu opatrení na záchranu svojho automobilového priemyslu. Kľúčovým krokom sú daňové úľavy pre výrobcov, ktorí udržia…

Autá v Rusku nikto nekupuje: Automobilový trh na pokraji kolapsu

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predaj nových áut v Rusku sa doslova zrútil. V marci 2025 klesol o šokujúcich 45 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Automobilový priemysel…

Čo skrýva Dacia Duster upravená Nemcami za 46 000 eur?

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Dacia Duster, ktorú poznáme ako cenovo dostupné SUV, prešla pod rukami nemeckých dizajnérov radikálnou premenou. Výsledok? Agresívny dizajn, športová elegancia a jedno poriadne prekvapenie v…

Päťmetrový rodinný sedan so spotrebou len 3,7 l/100 km za cenu, ktorá vyráža dych!

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilový priemysel čelí ďalšiemu šoku z východu. Čínska automobilka Geely uvádza na trh luxusný sedan Yinhe Xingyao 8 alias Galaxy Starship 8, ktorý ponúka výbavu…

Nový kráľ ciest: Svetové auto roka 2025

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Kia EV3 si získala srdcia motoristov i odborníkov z celého sveta a zažiarila na medzinárodnom autosalóne v New Yorku ako Svetové auto roka 2025. Tento…

Mäkký pedál, horúce brzdy? Možno je čas vymeniť brzdovú kvapalinu!

20.4.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdová kvapalina je jednou z najdôležitejších, no často prehliadaných súčastí vášho auta. Nepozornosť v jej údržbe môže mať fatálne následky - od zlyhania bŕzd až…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov