Domáce rezance boli súčasťou mnohých domácnosti. Možno patríte medzi tých ľudí, ktorým ešte v pamäti zostala vôňa a chuť nedeľného vývaru od babičky. A jeho neodmysliteľnou súčasťou boli určite domáce rezance.
Dnes si v obchode môžete kúpiť rôzne druhy rezancov – od tých najtenších až po tie najhrubšie. Mnohé druhy sa chuťou podobajú tým domácim, ale predsa len tie domáce sú naj.
Pripravte manželovi i deťom chutné domáce rezance. Prinášame vám jednoduchý recept.
Ingrediencie:
100 g hrubej múky,
1 vajce,
niektoré gazdinky dávajú aj štipku soli či trochu vody.
Postup:
Na dosku vysypeme múku a urobíme do nej jamku. Do jamky rozbijeme vajíčko.
Následne rukami vypracujeme hladké cesto. Vodu môžete použiť v prípade, že je cesto veľmi tuhé.
Potom cesto natenko rozvaľkáme. Ak by sa vám lepilo, troška ho pomúčte.
Keď je cesto tenké, nechajte ho obschnúť, aby sa pri krájaní nelepilo.
Následne cesto preložte na polovicu a nakrájajte približne 4 cm pásy.
Bez pomúčenia poukladajte na seba tri pásy a ostrým nožom nakrájajte tenké rezance. Následne ich dajte variť do vriacej vody. Varte približne 5 minút, a potom sceďte a premyte čistou vodou ako to robievate pri kúpených cestovinách.
Prajeme dobrú chuť.
Zdroj úvodnej foto: VVT
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.