Kebabový šalát podávaný v gastronómii tvorí zvyčajne biela kapusta s mrkvou. Je jemný a chrumkavý, preto sa hodí k aromatickému mäsu a pikantným omáčkam.
Takýto šalát si ľahko a lacno pripravíte sami a môžete ho podávať nielen s domácim kebabom, ale aj s iným mäsom a rybami.
Ingrediencie
- 0,5 hlávky bielej kapusty,
- 2 veľké mrkvy,
- pol zväzku kôpru,
- 2 lyžice vinného octu,
- 1 lyžica cukru
- 0,5 lyžičky soli,
- 2 lyžice olivového oleja.
Postup
Bielu kapustu zbavte vonkajších listov a nakrájame nadrobno.
Mrkvu ošúpajte a nastrúhajte na strúhadle s veľkými otvormi.
Príprava nálevu: do octu pridajte cukor a soľ, miešajte, kým sa kryštály nerozpustia. Pridajte olivový olej a nálevom zalejte kapustu a mrkvu.
Pridajte nasekaný kôpor a premiešajte. Ak vám kôpor nechutí, nemusíte ho pridávať.
Nechajte v chladničke asi pol hodiny, aby sa chute spojili.
Zo šalátu mierne vytlačte prebytočnú šťavu, ktorú pustila kapusta a pridajte ku kebabu.
Redakcia Vášeň v Tebe
Súvisiace články:
Vyskúšajte nový spôsob podávania praženice. Zapáči sa každému
Pripravte manželovi rýchle domáce rezance, aké mu robievala jeho mama či babka
Zdroj úvodnej foto: Pixabay
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.