Papier na pečenie je spolu s alobalom a potravinovou fóliou klasikou v zásuvke kuchynskej linky.
Papier na pečenie ale obsahuje zložky, ktoré sa pri nesprávnom používaní stávajú toxickými a následne škodia zdraviu, informuje nemecký portál PraxisVita.
Poradňa spotrebiteľov upozorňuje, že papier je „materiálom, ktorý prichádza do styku s potravinami“, preto musí podliehať príslušným predpisom EÚ.
Materiál musí byť pre zdravie bezpečný. Menovaný portál však upozorňuje, že nesprávnym používaním papiera sa môžu vylučovať toxické zlúčeniny.
Ako správne používať papier na pečenie?
Už ste si niekedy pozreli návod pri papieri na pečenie? Asi nie, nebýva to zvykom. Ale pri použití papiera na pečenie, ktorý je potiahnutý silikónom, je určená maximálna teplota 220 °C.
Papier by sa tiež nemal používať príliš často. Keď sa spáli alebo zmení farbu, vyhoďte ho.
Presný účinok, ktorý môže mať silikón na telo, ešte nebol úplne objasnený. Odborníci však majú podozrenie, že môže spôsobovať reumu a poruchy pozornosti.
A aký je najjednoduchší spôsob, ak sa rozhodnete nahradiť papier na pečenie? Plech vymastite olejom alebo maslom. Následne posypte múkou alebo strúhankou v závislosti od toho, čo pečiete.
Redakcia Vášeň v Tebe
Súvisiace články:
Vyskúšajte nový spôsob podávania praženice. Zapáči sa každému
Zvládnu to aj vaše deti. Chutná bublanina z čítanky 3. ročníka
Zdroj úvodnej foto: Pexels/Felicity Tai
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.