Súčasťou Štedrého dňa je vianočná večera. Je už tradíciou, že k nej patria aj ryby.
Živiny a minerály obsiahnuté v rybom mäse priaznivo pôsobia na váš organizmus. Preto je dôležité ich konzumovať nielen počas Vianoc, ale zahrnúť ich aj do každodennej stravy.
Čo však mnohých od jedenia rýb odrádza, je ich intenzívna dlhotrvajúca vôňa. Ako sa teda zbaviť charakteristického zápachu rýb z hrncov a rúk? Portál Ryba prináša niekoľko tipov.
Hrnce bez vône rýb
Môžeš použiť:
Citróny, pomaranče, limetky, grapefruit – nakrájajte ich na štvrtiny a vložte do hrnca. Môžete použiť tiež len šupky alebo zvyšky po vytláčaní ovocia.
Zalejte ich vodou a chvíľu povarte na miernom ohni. Táto metóda nielenže odstráni zápach rýb z hrncov, panvíc, príborov, ale aj osvieži vzduch v celom dome.
Klinčeky a škorica – do hrnca vhoďte pár klinčekov a tyčinku škorice. Opäť zalejte vodou a chvíľu povarte na miernom ohni. Zmes môžete po 15 minútach vyliať alebo nechajte v hrnci pôsobiť počas noci.
Ocot – do hrnca nalejte malé množstvo octu a zalejte ho horúcou vodou. Chvíľu povarte na miernom ohni. Ak navyše pridáte sódu bikarbónu a pár kvapiek citrónovej šťavy, z riadu odstránite aj pripálený tuk.
Jablko – nakrájané ho na štvrtiny. Opäť zalejte vodou a chvíľu povarte na miernom ohni. Nechajte pôsobiť niekoľko minút a následne hrniec umyte.
Ako odstrániť pach ryby z vašich rúk?
Čo sa týka zápachu, ktorý ryba zanechá na rukách, ten sa dá najúčinnejšie odstrániť zubnou pastou.
Na ruky si dajte malé množstvo zubnej pasty. Následne ju dôkladne rozotrite na oboch stranách rúk a pomedzi prsty.
Pastu môžete nahradiť aj citrónovou šťavou alebo kávou.
Redakcia Vášeň v Tebe
Súvisiace články:
Viete, ako správne zmraziť a rozmraziť maslo?
Naučte sa správne skladovať chlieb. Vydrží dlhšie!
Zdroj úvodnej foto: Pixabay/cattalin
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.