Francúzsky astrobiológ Cyprien Verseux zverejnil na sociálnej sieti Instagram niekoľko fotografií, ktoré zobrazujú jedlo v drsnom prostredí Antarktídy. Vedec pôsobil na základni Concordia.
Okrem toho, že Verseux ukázal ako sa správa už uvarené jedlo pri teplote -65 stupňov Celzia, vyskúšal tiež pripraviť praženicu. Žiaľ, neúspešne.
Francúzsky vedec na prvej fotografii ukázal medový toast. Ako med tiekol z lyžičky na toast, zamrzol. Ako môžete vidieť na obrázku, lyžička zostala visieť vo vzduchu.
Na ďalšej fotografii sú špagety. Kým ich stihol Cyprien Verseux ochutnať, zamrzli. „Obed na streche nebol dobrý nápad,“ uviedol francúzsky vedec.
Na tretej fotografii zobrazuje snahu pripraviť si praženicu. Márne, šupiny tiež ihneď zamrzli.
Podobne dopadol aj tepelne upravený syr. Nestihol ani „pristáť“ na tanieri a už sa nedal jesť.
Redakcia Vášeň v Tebe
Súvisiace články:
Jessica Coxová: V histórii letectva prvá pilotka bez rúk inšpiruje a motivuje ľudí na celom svete
Jej vášňou sú dlhé vlasy. Skutočná „Rapunzel“ fascinuje ženy. Čo zaujíma mužov?
Zdroj úvodnej koláže: Instagram/cyprienverseux
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.