Cestoviny patria medzi jedno z najobľúbenejších jedál, ak o nich hovoríme v súvislosti s rýchlosťou prípravy. Po uvarení ich preplachujete alebo nie? Ako to robí Jamie Oliver?
Svetoznámy britský kuchár pri varení cestovín postupuje podľa jednoduchých krokov. Osvojte si jeho postup a budete variť cestoviny ako profesionál.
Jamie Oliver a jeho postup
Tu je niekoľko základných „pravidiel“ Jamieho Olivera, ktoré je potrebné dodržiavať:
Vodu z cestovín vždy, ale vždy osoľte! Ovplyvní to chuť cestovín a omáčku, s ktorou ich podávate, takže tento krok nikdy nevynechajte.
Vyhnite sa plytvaniu jedlom a odvážte si porcie. Oliver odporúča pre jednu osobu 75 g sušených cestovín. Takže ak varíte pre 4 osoby, budete potrebovať 300 g cestovín.
Doprajte cestovinám dostatok priestoru pri varení. To znamená, že budete potrebovať veľký hrniec s dostatočným množstvom vody.
Ak chcete vodu priviesť čo najskôr do varu, zakryte hrniec pokrievkou. Keď voda vrie, pokrievku dajte dole a znížte teplotu, aby voda prestala prebublávať.
Cestoviny dajte do vody, ale už ich nezakrývajte pokrievkou.
Varte ich podľa návodu na obale. Ak chcete zistiť, či sú vaše cestoviny uvarené, ochutnajte kúsok asi minútu pred koncom varenia. Cestoviny sú hotové, ak sú dostatočne mäkké na jedenie, ale zároveň nie úplne rozvarené. Taliani by povedali „al dente“.
Následne si odoberte hrnček vody, v ktorej sa varili cestoviny, a odložte si ho bokom. Môžete ho použiť pri príprave omáčky.
Cestoviny sceďte v cedníku nad drezom. Jamie Oliver ich neoplachuje. Scedené sú pripravené na premiešanie s pripravenou omáčkou, ktorá by mala dokonale pokryť všetky cestoviny.
Prajeme dobrú chuť.
Redakcia Vášeň v Tebe
Súvisiace články
Vyprážate dnes? Pridajte jednu z 5 pomôcok a skroťte prskajúci olej
Naučte sa správne skladovať chlieb. Vydrží dlhšie!
Zdroj úvodnej foto: Instagram/jamieoliver
Aktualizované 3.2.2023 7:31
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.