Vo februári je ešte k dispozícii zelenina a ovocie, ktoré sa obzvlášť dobre skladujú. Ale možno ste sa z nich už troška prejedli.
Aktuálne ešte stále nie je čas na zber plodín priamo z domácej záhrady alebo na nákup voňavej zeleniny a ovocia na trhu. Ale sezónny kalendár vo februári stále ponúka veľa rôznych príležitostí na zdravé stravovanie
Portál LoveNatura preto odporúča zamerať sa na domáce pestovanie klíčkov a byliniek.
Čo teda jesť vo februári?
Ovocie:
Hrušky
Jablká
Zelenina:
Cvikla
Tekvice
Ružičkový kel
Mrkva
Biela kapusta
Červená kapusta
Cibuľa
Cesnak
Čierna repa
Zemiaky
Jeruzalemský artičok
Koreňový zeler
Paštrnák
Pór
Kel
Čakanka
Koreňová petržlenová vňať
Šampiňóny
Fazuľa
Hrach
Cícer
Čo jesť najmä vo februári?
Lieskové oriešky
Uhorky
Klíčky
Doma pestovaná pažítka
Petržlen pestovaný doma
Kôpor pestovaný doma
Med
Čomu sa vyhnúť?
Čučoriedky (balené)
Jahody (balené)
Paradajky
Uhorky
Špenát
Špargľa
Zelené šaláty
Stavte to na klíčky
Vo februári je vynikajúce staviť na klíčky. Sú najlepším zdrojom cenných vitamínov a minerálov, ktorých je v našej zimnej strave málo.
Pažítku, petržlenovú vňať a kôpor už môžete pestovať aj doma. Umožnia vám prečkať posledné chvíle zimy a skorej jari.
Ak teda chcete vo februári zostať zdraví a energickí, stále jedzte sezónne!
Redakcia Vášeň v Tebe
Súvisiace články
Prečo nestačí umyť ovocie a zeleninu čistou vodou? Ako ich zbaviť chémie?
Dokážete zjesť za týždeň 30 rastlín? Áno, dokážete. Neveríte?
Zdroj úvodnej foto: Pixabay/Pexels
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.