Asi poznáte jednoduchú dilemu, ktorá sa objaví počas niektorých dní. Čo si dať na raňajky? A čo zjesť na večeru? Veľmi rýchlou a jednoduchou voľbou sú vajíčka.
Praženica, volské oko či chlieb vo vajíčku. Milujú ich dospelí i deti. Avšak, niekedy potrebujete vo svojom živote zmenu, a to aj pri obyčajných raňajkách či večeri.
Skvelou alternatívou na raňajky sú vaječné „muffiny“. Tieto raňajky alebo večera možno na prvé počutie vyvolá predstavu dlhej prípravy. Opak je však pravdou. Tento jednoduchý recept pripravíte raz dva. A kým sa pečú, vy si ráno môžete dať sprchu, make-up…
Vyskúšajte a nebudete ľutovať, radí portál Gazeta. A po prvom vyskúšaní budete chcieť vajíčkové muffiny častejšie.
Vajíčka v podobe „muffinov“
Ingrediencie
balíček plátkov údenej slaniny,
40 g syra feta,
6 vajec,
sušené paradajky v oleji,
pažítka na ozdobu.
Postup:
Formu na muffiny vysteľte plátkami údenej slaniny. Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov na cca 10 minút.
Medzitým si nasekajte pažítku, rozdrobte fetu a nakrájajte na kocky 2-3 sušené paradajky.
Následne vyberte z rúry slaninku a do každej „formičky“ so slaninou rozbite jedno vajce, pridájte sušené paradajky a posypte nadrobenou fetou.
Vložte späť do rúry na 10-15 minút.
Po uplynutí času vyberte z rúry a mierne vychladnuté posypte nasekanou pažítkou.
Redakcia Vášeň v Tebe
Súvisiace články
Vyskúšajte nový spôsob podávania praženice. Zapáči sa každému
Jedinečný šalát s cviklou a kuracím mäsom – jeho chuť si zamilujete
Zdroj úvodnej foto: Unspalsh/Margo Brodowiczová
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.