23.06.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/sons_of_italy).
L’affogato al caffè je v súčasnosti najobľúbenejším dezertom pre horúce počasie a svet sa doň takmer zbláznil. Sociálne médiá zaplavujú fotografie užívateľov internetu, ktorí sa chvália svojimi porciami, a množstvo kaviarní a cukrární z celého sveta zavádza tento dezert do svojich jedálnych lístkov. Ako sa L’affogato al caffè pripravuje a je to ťažké? A môže byť zložité niečo, čo sa vyrába z dvoch ingrediencií?
L’affogato al caffè je v súčasnosti najmodernejším dezertom z Talianska a jeho sláva sa v okamihu rozšírila takmer po celom svete. Táto kombinácia zmrzliny a espressa je vstupenkou na sentimentálnu cestu talianskymi ulicami a intímnymi kaviarňami. Ak máte radi osviežujúcu chuť silnej kávy a jemnú sladkosť vanilkovej zmrzliny, L’affogato al caffè vám okamžite ukradne srdce a dá vám raz a navždy zabudnúť na ľadovú kávu a iné dezerty so zmrzlinou.
Najmódnejší dezert tohto leta – L’affogato al caffè
Ak si chcete vychutnať chuť tohto lahodného kávového dezertu, nemusíte cestovať do slnečného Talianska ani hľadať kaviareň vo svojom okolí, ktorá túto jedinečnú pochúťku ponúka. Recept na L’affogato al caffè je triviálny a prináša ho Haps. Vyžaduje si spojenie dvoch ingrediencií, zmrzliny a espressa.
L’affogato al caffè – recept
Ingrediencie:
- asi 100 g vanilkovej zmrzliny
- cca 60 ml espressa
Spôsob prípravy:
- Vložte zmrzlinu do šálky alebo hrnčeka. Jemne „poklepte“ zmrzlinu, aby sa vytvorila jamka.
- Do zmrzliny nalejte vychladnuté espresso.
- Dezert ozdobte šľahačkou alebo trochou kakaa.
Názov dezertu pochádza z talianskeho slova „affogare“, čo znamená „potopiť“. Ak teda túžite po lahodnom dezerte, ktorým sa môžete v horúcom dni schladiť a zároveň potešiť svoje zmysly, namočte vanilkovú zmrzlinu do aromatického espressa.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jednoduchý recept na drobenkový koláč. Tento dezert s ovocím chutí ako od babičky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.