14.7.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).
Fazuľová sezóna je v plnom prúde. Táto zelenina sa na našich tanieroch objavuje čoraz častejšie a dodáva večeri skutočne letnú príchuť. Tesne po jedle sa však mnohí ľudia sťažujú na nepríjemnú plynatosť a zdôrazňujú, že ich žalúdok sa po podobnej hostine mení na balón. Ako uvariť fazuľu bez nadúvania? Pomôže vám osvedčený trik.
Fazuľa: liečivé vlastnosti. Je to pokladnica vitamínov
Fazuľa je nepochybne jednou z najobľúbenejších strukovín, ktoré si môžeme vychutnať počas letných mesiacov. Sezóna fazule trvá od konca júna do konca augusta a letné dni sú takmer jedinou príležitosťou vychutnať si jej prítomnosť na našich tanieroch.
Fazuľa, podobne ako iné strukoviny, je skutočnou pokladnicou vitamínov a výživových hodnôt. Je vynikajúcim zdrojom draslíka, vápnika, horčíka, fosforu, železa, zinku, kyseliny listovej a aminokyselín.
Spôsobuje fazuľa nadúvanie? Tu sú informácie o tom, ktorí ľudia by nemali jesť fazuľu
Navyše, fazuľa obsahuje aj sodík a meď, ako aj vitamíny skupiny B a vitamíny A a C. Pomáha liečiť anémiu, znižuje nutkanie na maškrty a podporuje aj chudnutie či reguluje krvný tlak.
U niektorých ľudí však môže fazuľa spôsobiť tráviace ťažkosti. Preto sa neodporúča konzumovať túto zeleninu ľuďom trpiacim gastroezofageálnym refluxom, obličkovými kameňmi a ochoreniami pankreasu. Máte po konzumácii fazule brucho ako balón? Pomôže vám jednoduchý liek.
Ako variť fazuľu? Jednoduchý trik pomôže rozlúčiť sa s nepríjemným problémom
Ak chcete zabezpečiť, aby vám fazuľa už nespôsobovala nepríjemné tráviace problémy, stačí, ak do vody pridáte tajnú prísadu. Pri príprave fazule ju najprv dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a potom ju vhoďte do vriacej vody. Okrem zeleniny treba do hrnca pridať aj známe korenie. Známe korenie by sa malo pridať do hrnca spolu so zeleninou, aby ste sa zbavili pretrvávajúceho problému s plynatosťou.
Pomôže vám bobkový list. Stačí vhodiť dva listy do vody a tie nielenže zrušia špecifický vôňu fazule, ale aj zabezpečia, že sa po jedle nebudeme cítiť ako balón.
Aký je najlepší spôsob varenia fazule? Pridajte známe korenie
Fazuľu varte len niekoľko minút. Ak ste doteraz vodu pred vhodením fazule do nej solili, nabudúce to skúste urobiť až na konci varenia. Neskoršie osolenie vody môže tiež pomôcť odstrániť problém s nepríjemným plynom.
Ako nemať po fazuli plynatosť? Okrem bobkového listu môže dobre fungovať aj iné korenie. Oplatí sa ho pridať do vody:
- vetvičku čerstvého kôpru,
- čajovú lyžičku rasce
- alebo niekoľko vetvičiek saturejky.
Nepríjemnému problému sa dá rýchlo povedať zbohom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Prírodný spaľovač tukov za pár drobných. Pite každé ráno a večer
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.