19.7.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Instagram.com/geoffrey_michael_patissier).
Oddelenie žĺtka od bielka môže byť problematické a často trvá naozaj dlho. Najmä ak máte naplánované pomerne veľké množstvo pečiva. Ako to urobiť rýchlo a bez námahy? Použite tieto osvedčené triky a za chvíľu budete mať hotovo.
Ako rýchlo a efektívne oddeliť bielka od žĺtkov? V obchode si môžete kúpiť špeciálne oddeľovače určené na tento účel. Ak však nechcete míňať peniaze na ďalšie prístroje, použite osvedčené domáce triky. S problémom si rýchlo poradíte.
Ako najlepšie oddeliť žĺtky od bielkov? Zvyčajne sa to robí takto
Najbežnejším spôsobom, ako oddeliť žĺtok od bielka, je rozlomiť škrupinu na polovicu a potom žĺtok z jednej polovice naliať do druhej a zároveň vyliať bielok do misky. Je to relatívne jednoduchá metóda, ale keď je potrebné spracovať veľké množstvo vajec, môže byť zdĺhavá. Mnohí ľudia tiež naberú obsah vajíčka na dôkladne vydrhnutú dlaň, podržia len žĺtok a bielok nechajú stiecť do misky umiestnenej nižšie. Aké sú ďalšie spôsoby?
Ako oddeliť žĺtok od bielka pomocou fľaše alebo lievika? Môžete to urobiť v okamihu
Šikovným trikom na oddelenie bielka od žĺtka je použitie plastovej fľaše. Celé vajce rozbijete na relatívne rovnú dosku, potom vezmite prázdnu fľašu, jemne ju stlačte a koniec fľaše položte na žĺtok. Keď stlačenie uvoľníte, malo by ho to vtiahnuť dovnútra, pričom bielok zostane neporušený. Môžete použiť aj metódu lievika. Stačí, ak doň dáte vajce a jemne ním celým pohybujete tak, aby bielok voľne odtekal do misky umiestnenej pod ním, zatiaľ čo žĺtok zostane v odtoku lievika.
Ukázal, ako oddeliť žĺtok od bielka. Je to triviálne jednoduché
Zakladateľ účtu s receptami na Instagrame s názvom @geoffrey_michael_patssier sa podelil o svoj spoľahlivý trik. Ukázal zaujímavé riešenie, po ktorom sa oplatí siahnuť, keď máte na starosti veľa vajec a tlačí vás čas. O čo ide?
Spôsob, ako to urobiť, je naozaj jednoduchý a mimoriadne účinný. Stačí si pripraviť dve veľké misy a potom nad ne položiť rošt z rúry. Teraz na ňu rozbijete vajcia, pričom bielka voľne stekajú do jednej z misiek, zatiaľ čo žĺtky zostávajú na vrchu. Keď skončíte, jemne nakloňte rošt tak, aby spadli do druhej misky. Spracujete ich naozaj veľmi rýchlym a bezproblémovým spôsobom. Jedinou nevýhodou je, že potom musíte rošt poriadne vyčistiť.
Súvisiace články:
Nikdy nevyhadzujte šupky z uhoriek. Nikdy neuhádnete, na čo sa vám budú hodiť
Veľké a šťavnaté cherry paradajky? Vložte ich do nádoby a zalejte vodou. Nebudete ich stíhať jesť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.