19.7.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Freepik.com/@freepik).
Keď kupujeme mäso v supermarkete, často je uložené v plastových nádobách. Nie každý si však uvedomuje, na čo slúži. Ukazuje sa, že nenápadný obal má veľmi dôležitú funkciu.
Zvyčajne po prinesení mäsa s plastovou podložkou a otvorení obalu rýchlo vyhodíme výrobok do koša. Niekedy náhodou spadne do hrnca alebo panvice aj s obsahom, čo nás môže mrzieť a hnevať. Niektorí ľudia sa potom čudujú, prečo výrobcovia vlastne používajú tento postup. Ukazuje sa, že predmet má veľmi dôležitú funkciu. Prečo dávajú mleté mäso, kuracie stehná a iné druhy mäsa na plastovú podložku?
Na čo sa používa mäsová podložka? Odpoveď je veľmi jednoduchá
Ukázalo sa, že plastová pestrofarebná podložka slúži na zachytávanie tekutín uvoľnených z mäsa a vďaka svojej vhodnej štruktúre ich absorbuje. Mäsový výrobok neleží vlhký, a preto zostane dlhšie čerstvý. Hoci je takéto presakovanie úplne prirodzeným javom, ktorý nepoškodzuje ani neovplyvňuje kvalitu výrobku, voda obsahuje nebezpečné baktérie. Rozliatie pri otváraní nádoby môže spôsobiť náhodné rozšírenie mikroorganizmov po celej kuchyni, čomu by sme sa určite radi vyhli. Nemusíte sa však obávať, že mäso bude tiež, podobne ako vytečená voda, škodlivé. Všetky baktérie sa totiž počas tepelnej úpravy zničia.
Umývate mäso pred vyprážaním? Urobíte tým viac škody ako úžitku
Ak otvoríte surové mäso na podložke, nemusíte ho umývať pod tečúcou vodou. Hoci túto metódu používa mnoho ľudí už roky, spôsobuje, že baktérie z mäsa sa rozstrekujú po celom dreze a kuchynskej pracovnej doske. Namiesto toho stačí mäso vložiť do vriacej vody, na panvicu alebo do rúry. Správne teplo urobí svoju prácu a rýchlo sa zbaví mikroorganizmov.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nikdy nevyhadzujte šupky z uhoriek. Nikdy neuhádnete, na čo sa vám budú hodiť
Veľké a šťavnaté cherry paradajky? Vložte ich do nádoby a zalejte vodou. Nebudete ich stíhať jesť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.