22.7.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).
Banány sú skvelým občerstvením, ktoré nielen zaženie hlad, ale zároveň dodá telu cenné živiny. Niekedy po prinesení z obchodu rýchlo sčernejú. Ako tomu zabrániť?

Banány sú zdrojom fosforu, horčíka, vápnika a draslíka. Obsahujú tiež veľa vitamínu A, E, C a K. Prispievajú k posilneniu imunity, pomáhajú pri chudnutí a liečia hnačku. Sú mimoriadne zdravým a veľmi obľúbeným ovocím, ale bohužiaľ nemajú dlhú trvanlivosť. Rýchlo černejú a vznikajú na nich nevzhľadné škvrny. Poznáme trik, ako tomu zabrániť. Budete potrebovať… vešiak na šaty.
Ako skladovať banány, aby vydržali dlhšie? Tu je niekoľko užitočných trikov
Nezabudnite, že spôsob skladovania banánov má vplyv na ich rýchlejšie sčernanie. Po zakúpení ovocia by ste ho nemali skladovať na slnku, ale radšej ho umiestniť na tmavé a chladné miesto s prístupom svetla. Ak chcete predĺžiť trvanlivosť, je dobré zabaliť ich koniec potravinovou fóliou a oddeliť zrelé plody na trse od tých, ktoré ešte len začínajú dozrievať. Spomaleniu procesu oxidácie pomôže aj pokropenie ovocia citrónovou šťavou. A ak chcete dozrievanie banánov urýchliť, jednoducho ich umiestnite na teplé a jasne osvetlené miesto.
Zaveste banány na vešiak. Neobvyklý trik je mimoriadne účinný
Zaujímavým spôsobom, ako predĺžiť životnosť banánov a spomaliť ich čiernenie, je použiť trik s vešiakom na šaty. Ako na to? Jednoducho zaveste trs banánov na vešiak. Úprava sa podobá prirodzenému vývoju týchto plodov, ktoré sa budú správať, akoby stále viseli na strome, čím sa oddiali výskyt čiernych škvŕn.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Stmavnú vám banány? Skladujte ich týmto spôsobom a zostanú čerstvé dvakrát dlhšie
Prírodný spaľovač tukov za pár drobných. Pite každé ráno a večer
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.