26.7.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka).
Uhorky sú jednoznačne symbolom leta. Hoci sa skladajú najmä z vody, sú bohaté aj na vitamíny a minerály, ako sú vápnik, horčík, fosfor, draslík a železo. Aj preto sa oplatí pripraviť si z nich konzervy na zimu – recept na uhorky v indickej marináde je mimoriadne jednoduchý a poteší aj tých najnáročnejších gurmánov.
Uhorková sezóna je v plnom prúde, takže väčšina z nás sa už pustila do prípravy domácich zaváranín. Najobľúbenejšie sú, samozrejme, klasické recepty, ale tí, ktorí radi experimentujú v kuchyni, určite ocenia tento návrh.
Uhorky v indickej marináde možno nie sú také populárne ako nakladané, solené alebo paprikové, ale nepochybne stoja za vyskúšanie. Recept je veľmi jednoduchý a chuť poteší aj tých najvyberavejších gurmánov.
Uhorky v indickej marináde. Jediné takýto recept
Na prípravu chutných uhoriek „po indicky“ budeme potrebovať len niekoľko surovín a korenín.
Ingrediencie:
- 3 kg uhoriek
- 1 l vody
- 400 ml 10 % octu
- 100 g soli
- 300 g cukru
- 4 lyžice medu
- 2 PL pikantnej horčice
- 1 čajová lyžička nového korenia
- 1 čajová lyžička kari
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 1 čajová lyžička horčičného semienka
- 1 čajová lyžička celého čierneho korenia
Príprava:
Umyte uhorky a nakrájajte ich na plátky. V hrnci zvaríme vodu s octom, cukrom, medom, horčicou a všetkými koreninami. Do horúceho nálevu pridáme nakrájané uhorky a odstavíme z ohňa. Hrniec prikryte a nechajte takto odstáť asi štyri hodiny. Uhorky vložte do čistých, vypálených pohárov a zalejte ich marinádou. Zavrite poháre a pasterizujte uhorky približne päť minút od bodu varu.
Dobrú chuť!
Súvisiace články:
Marináda na nakladanie uhoriek. Moja teta robí tie najlepšie a recept si ľahko zapamätáte
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.