Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Niekoľko ingrediencií a vynikajúca chuť. Uhorky na indický spôsob sú hitom

26.7.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka). Uhorky sú jednoznačne symbolom leta. Hoci sa skladajú najmä z vody, sú bohaté aj na vitamíny a minerály, ako sú vápnik, horčík,...

26.7.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka).

Uhorky sú jednoznačne symbolom leta. Hoci sa skladajú najmä z vody, sú bohaté aj na vitamíny a minerály, ako sú vápnik, horčík, fosfor, draslík a železo. Aj preto sa oplatí pripraviť si z nich konzervy na zimu – recept na uhorky v indickej marináde je mimoriadne jednoduchý a poteší aj tých najnáročnejších gurmánov.

Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka

Uhorková sezóna je v plnom prúde, takže väčšina z nás sa už pustila do prípravy domácich zaváranín. Najobľúbenejšie sú, samozrejme, klasické recepty, ale tí, ktorí radi experimentujú v kuchyni, určite ocenia tento návrh.

Uhorky v indickej marináde možno nie sú také populárne ako nakladané, solené alebo paprikové, ale nepochybne stoja za vyskúšanie. Recept je veľmi jednoduchý a chuť poteší aj tých najvyberavejších gurmánov.

Uhorky v indickej marináde. Jediné takýto recept

Na prípravu chutných uhoriek „po indicky“ budeme potrebovať len niekoľko surovín a korenín.

Ingrediencie:

  • 3 kg uhoriek
  • 1 l vody
  • 400 ml 10 % octu 
  • 100 g soli
  • 300 g cukru
  • 4 lyžice medu
  • 2 PL pikantnej horčice
  • 1 čajová lyžička nového korenia
  • 1 čajová lyžička kari
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1 čajová lyžička horčičného semienka
  • 1 čajová lyžička celého čierneho korenia

Príprava:

Umyte uhorky a nakrájajte ich na plátky. V hrnci zvaríme vodu s octom, cukrom, medom, horčicou a všetkými koreninami. Do horúceho nálevu pridáme nakrájané uhorky a odstavíme z ohňa. Hrniec prikryte a nechajte takto odstáť asi štyri hodiny. Uhorky vložte do čistých, vypálených pohárov a zalejte ich marinádou. Zavrite poháre a pasterizujte uhorky približne päť minút od bodu varu.

Dobrú chuť!

Súvisiace články:

Marináda na nakladanie uhoriek. Moja teta robí tie najlepšie a recept si ľahko zapamätáte

Konzervy z červených a zelených paradajok prídu vhod počas zimnej sezóny. Čo by ste mali mať v špajzi?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jednu čajovú lyžičku nalejte do vody pred varením. Vajcia nebudú praskať. Je to starý trik skúsených kuchárov

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/senadamie). Mnoho ľudí sa sťažuje, že vajcia počas varenia praskajú. Zistite, čím je to spôsobené a čo môžete urobiť,…

Rozpadajú sa vám mleté rezne pri vyprážaní? Možno robíte chybu už v obchode

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FotoDax). Rezne z mletého mäsa sú veľmi obľúbeným jedlom na obed alebo večeru, ale aj napriek tomu sa niektorí…

Moja babička robila krémeše podľa tohto receptu. Vychádzajú lepšie ako z cukrárne

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je…

Šalát, ktorý vydrží dlhšie. Obľúbený šalát na 7 dní si môžete pripraviť za krátky čas

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/olepeshkina). Šaláty máme radi predovšetkým preto, že ich môžete pripraviť takmer z čohokoľvek a väčšina z nich je veľmi…

Šialený čokoládový dezert, ktorý pripravíte len zo 4 ingrediencií. Lacný, rýchly a jednoduchý

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dina Photo Stories). Jednoduchý dezert, na ktorého prípravu potrebujete len štyri ingrediencie. Poteší vás jednoduchou prípravou, ako aj šialene…

Auto Trendy

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla sa túto záležitosť ďalej preskúmať.

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov