29.07.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/WitZa).
Nepečený tvarohový koláč je dezert, ktorý si často a s chuťou pripravujeme v lete, keď nemáme čas a silu na kuchynské revolúcie – najmä tie pri rúre. Nič sa však nevyrovná receptu na ovocný koláč v Barbie štýle. Stačí skombinovať štyri ingrediencie, uistiť sa, že vrstvy sú v správnom poradí a špičkový dezert je hotový!
Ahoj Barbie! Tu je torta, ktorá si získa nielen chuťové poháriky fanúšikov najnovšieho filmu, ale aj milovníkov nevšedných chutí. Ale bez obáv – zaobídete sa bez niekoľkých hodín v kuchyni, drahých surovín a zložitých receptov. Kráľuje tu jednoduchosť, sladkosť a, samozrejme, ružová farba!
Barbie vrstvený tvarohový koláč – štyri prísady a je hotový
Od premiéry dlho očakávanej filmovej adaptácie Barbie – kultový rozprávkový motív, ale aj ružová farba ovládli web, sociálne médiá, módu a tiež kuchyňu. Nedá sa poprieť, že jedál s týmto pigmentom nie je veľa, ale sladký svet cukroviniek má v tejto oblasti oveľa väčší manévrovací priestor. Takže tu už boli parfaity, koláče, torty a croissanty vo fuchsiovej farbe, ale najlepším riešením je stále to najjednoduchšie, vrstvený tvarohový koláč, ktorý láka svojou rozprávkovou príťažlivosťou a fenomenálnymi vrstvami. A to všetko v pokojnom, lenivom tempe za povestných pár eur.
Barbie cheesecake je cukrárske klišé, ktoré nielenže krásne chutí a vyzerá, ale je aj nízkokalorické! Na prípravu tohto dokonalého dezertu potrebujete len vedierko tvarohu – presne takého, aký sa používa na tradičné tvarohové koláče, svoje obľúbené sušienky (môžu byť dokonca bezlepkové a bez pridaného cukru) a dve želé – malinové a obyčajné, priehľadné. Potom sa stane doslova ružové kúzlo. Najdôležitejšie je, že je chutné, zdravé a bez chemikálií a umelých farbív, aby sme to zhrnuli: ako sa na skutočnú Barbie sluší – ružové a zdravé!
Recept na nadýchaný tvarohový koláč Barbie so štyrmi prísadami
Ingrediencie:
- bezlepkové sušienky alebo iné pečivo podľa vlastného výberu na dno,
- 1 kg tvarohu,
- malinové želé,
- číre, obyčajné želé.
Spôsob prípravy:
- Začnite prípravou formy – môže to byť napríklad nádoba odolná voči pečeniu v rúre.
- Potom rozpustite malinové želé v 200 ml horúcej vody. Zmes odložíme bokom, aby vychladla.
- Keď malinová vrstva vychladne, zmiešajte ju s polovicou tvarohu – najlepšie je použiť kvalitný, alebo si tvaroh vyrobiť sami. Prísady šľaháme mixérom na strednej rýchlosti, kým sa nevytvorí nadýchaná hmota.
- Na dno formy poukladáme piškóty, sušienky a potom na ne nalejeme ružovú zmes. Zmes vložte do chladničky aspoň na 30 minút, aby stuhla.
- V druhej fáze zmiešame ďalších 200 ml horúcej vody s čírym želé, ktoré po vychladnutí opäť spojíme s tvarohom a vyšľaháme na nadýchanú hmotu.
- Bielu vrstvu nalejeme na ružovú vrstvu a zarovnáme ju. Tortu vložíme na niekoľko hodín, najlepšie na noc, do chladničky a torta je hotová. Vychutnajte si ju!
- Tip – tortu môžete, samozrejme, ďalej upravovať a zdobiť. Na dosiahnutie fit efektu odporúčame na vrch cheesecaku položiť čerstvé ovocie a niekoľko zelených lístkov mäty. Wow efekt je zaručený!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nikto vám neuverí, že ste tento koláč pripravili za 5 minút. Zamatový, jemný a stred prekvapí
Recept na neskutočne chutné čučoriedkové buchty ako od babičky. Vždy sa dobre podaria
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.