29.07.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Esin Deniz).
Pečené papriky so šťavnatou a aromatickou plnkou sú hitom dnešnej večere. Ťažko nájsť jednoduchší recept, ktorý by v sebe spájal toľko chutí. Za svoju jedinečnosť vďačí marináde, ktorá mu dodáva tú správnu chuť. Vďaka nej je mäso stokrát lepšie.
Zeleninu miluje každý a čoraz viac ľudí sa ju snaží pripravovať na rôzne spôsoby. Niektorí ju kombinujú s inými produktmi, iní ju uzatvárajú do pohárov. Bez ohľadu na to, v akej forme sa podávajú, vždy vzbudzujú veľké nadšenie. Ak chcete potešiť a prekvapiť chuťové bunky, odporúčame vám pripraviť tento recept. Hlavnú úlohu tu zohráva paprika, ako aj mleté mäso. Okrem toho všetko dostane tú správnu chuť, keď použijete túto marinádu. Vďaka nej sa od nich nebudete môcť odtrhnúť.
Recept na plnené papriky v mexickom štýle
Ingrediencie:
- 6 paprík,
- pol kilogramu mletého mäsa,
- 250 ml paradajkovej passaty,
- 500 ml bujónu,
- lyžica sójovej omáčky,
- 150 g bielej ryže,
- malá konzerva červenej fazule,
- malá konzerva kukurice,
- 150 g žltého strúhaného syra,
- soľ,
- korenie.
Prísady na marinádu:
- malá cibuľa,
- 3 strúčiky cesnaku
- čili paprička,
- 3 lyžice jablčného octu,
- 2 čajové lyžičky mletej rasce,
- 2 čajové lyžičky mletej škorice,
- čajová lyžička sušeného oregana,
- pol čajovej lyžičky cukru,
- lyžica olivového oleja.
Spôsob prípravy:
- Prvým krokom je príprava marinády. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Opláchnite čili papričku a nakrájajte ju na menšie kúsky. Uistite sa, že ste odstránili semená a svetlé časti.
- Nakrájanú zeleninu vložte do vysokej misy a pridajte jablčný ocot, olivový olej a cukor. Prísady ochuťte rascou, škoricou a oreganom. Pomocou mixéra rozmixujte do hladka.
- Teraz je čas pripraviť mäso. Mäso preložíme do väčšej misy a zalejeme pripravenou marinádou. Dôkladne premiešajte, aby sa spojila, a odložte na približne 1 hodinu.
- Medzitým sa postarajte o papriky. Papriky opláchnite a odrežte vrchnú časť. Zo stredu odstráňte semená a semenné hniezda. V prípade potreby môžete stred opláchnuť vodou. Potom ich osoľte a na spodok položte kukuricu.
- Marinované mäso preložte na hlbokú panvicu a smažte, kým mleté mäso nezmení farbu. Potom k nemu pridajte paradajkovú passatu a vývar a premiešajte. Pridajte sójovú omáčku, soľ a korenie a vsypte suchú ryžu. Nakoniec pridajte fazuľu odkvapkanú z marinády. Premiešajte a varte ďalších 5 minút.
- Plnku preložíme do papriky. Zakryte vrch predtým odrezanou časťou. Plnenú zeleninu preložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme približne 40 minút.
- Po tomto čase odstráňte vrchnú časť papriky a posypte ju strúhaným žltým syrom. Papriky vložte späť do rúry približne na 5 minút. Po upečení sú pripravené na konzumáciu. Vychutnajte si ich!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobte túto malinovú omáčku a vaša svokra bude očarená
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.