3.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Tcykina).
Uhorková sezóna je v plnom prúde. Okrem tých tradičných receptov sa v poslednom čase tešia veľkej obľube aj tie na sladko. Ako si pripravíte lahodné sladkokyslé uhorky? Tu sú osvedčené recepty priamo od kulinárskych odborníkov.
Uhorky na sladko. Na čo sa dajú použiť?
Sladké konzervované uhorky sú ideálnym občerstvením na zimu. Sú chrumkavé, majú zaujímavú chuť a budú perfektným doplnkom obedov, šalátov a sendvičov. Od obľúbených tradičných uhoriek v octovom náleve sa líšia jedným malým detailom, ktorý im dodáva sladkú chuť. Ako pripravíte dokonalé sladké uhorky?
V zásade sú všetky recepty kolujúce na internete navzájom veľmi podobné. Napriek tomu ich každý pripravuje vlastným osvedčeným spôsobom. Ste zvedaví, ako sa najčastejšie pripravujú sladké uhorky? V jednej zo skupín na sociálnych sieťach zameraných na tipy a rady pre záhradkárov položil jeden z používateľov internetu otázku týkajúcu sa receptu na toto obľúbené občerstvenie.
Recepty krok za krokom pre uhorky na sladko
„Prosím o presný recept na vynikajúce uhorky, viac sladké ako octové“
NAPÍSALA POUŽÍVATEĽKA FACEBOOKU
Čoskoro sa na tento príspevok zniesla lavína odpovedí. Tu je to, čo píšu používatelia internetu.
„Mám recept na dobré sladkokyslé uhorky. Nálev: liter vody, pohár octu, pohár cukru, 1 lyžička soli, korenie – bobkový list, nové korenie a horčica“
„6 pohárov, voda, 1 pohár octu, 1,5 pohára cukru, 1 lyžička soli a uvaríme. Do pohára pridáme nové korenie, bobkový list, malú cibuľu, pár pásikov papriky, pár plátkov mrkvy, zelený kôpor, uhorky. Zavrite poháre a varte 5 minút, aby neboli príliš mäkké“
„Mám recept na uhorky, špargľu, huby. 5 šálok vody, 1 neúplná šálka octu, 5-6 polievkových lyžíc cukru, polievková lyžica soli a korenia – bobkový list, nové korenie, čierne korenie, horčica. Robím to už roky, je to senzačné,“
– napísali internetoví užívatelia v komentároch.
Ako vidíte, hoci sú recepty na uhorky podobné, každý si ich upravuje a pripravuje po svojom. Niektorí uprednostňujú sladšie konzervy, iní práve naopak. Preto sa oplatí konzervovať uhorky metódou pokusu a omylu – niekoľko pohárov je sladších, niekoľko intenzívnejšie octových. Takto zistíte, čo najviac vyhovuje vašim chuťovým pohárikom.
Súvisiace články:
Nakladané uhorky – najjednoduchší recept. Pred nakladaním urobte jednu vec a nebudú mäkké a duté
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.