Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

V zime sa mi poďakujete, že som vás ju naučila pripraviť. Jednoduchá príprava a chuťou rozdrví obľúbený kečup

4.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zigmar Stein). Čas zavárania už nejaký čas trvá. Uhorky, cukety a ovocie uzatvárame do pohárov, ktoré v zime vyťahujeme ako prílohy, alebo aby sme...

4.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zigmar Stein).

Čas zavárania už nejaký čas trvá. Uhorky, cukety a ovocie uzatvárame do pohárov, ktoré v zime vyťahujeme ako prílohy, alebo aby sme si ich mohli natrieť na sendviče alebo osladiť čaj. Málokto však myslí na prípravu omáčok, ktoré sa tiež hodia počas chladnejších dní. Naším návrhom je pripraviť si jednu z tejto zeleniny. Je to kombinácia sladkosti a pikantnosti.

omáčka_paprika_paradajka
Paprikovo-paradajková omáčka na zimu
Foto: shutterstock/Zigmar Stein

Paprika je skvelá ako základ jedál aj ako príloha. Môžete ju pridať do leča, nákypov alebo do nej môžete vložiť mäso a ryžu a zapiecť ju spolu so syrom. Bez ohľadu na to, ako je pripravená, vždy chutí vynikajúco. Aby ste si jej chuť vychutnali aj počas jesenných a zimných večerov, odporúčame pripraviť z nej aromatickú omáčku. Okrem papriky v nej nájdete aj paradajky, jablká, cesnak a chilli vločky. Táto omáčka je skvelou alternatívou kečupu. Môžete si ju natrieť na sendviče alebo do nej namáčať kúsky zeleniny či mäsa. Uzavretá v dóze vydrží čerstvá veľmi dlho.

Recept na paprikovo-paradajkovú omáčku na zimu

Ingrediencie:

  • 3,5 kg paradajok
  • 3,5 kg červenej papriky,
  • pol kilogramu obľúbených jabĺk,
  • pol kilogramu cibule,
  • 2 hlávky cesnaku,
  • čajová lyžička čili vločiek,
  • 2 lyžičky soli,
  • 1 lyžička korenia,
  • 4 PL jemného cukru,
  • pol šálky 10% octu,
  • 1/4 šálky olivového oleja.

Spôsob prípravy:

1. Najprv sa postarajte o paradajky. Dôkladne ich opláchnite, odstráňte stopky a potom ich rozkrojte. Vložte ich do veľkej misy alebo hrnca a zalejte horúcou vodou. Vďaka tomu pôjde šupka oveľa ľahšie dole.

2. Takto zaliate paradajky nechajte prikryté asi 10 minút. Po uplynutí tejto doby ich opatrne a jemne ošúpte. Keď sú paradajky chladnejšie, odstráňte z nich semienka, nakrájajte ich na kocky a vložte do misy.

3. Teraz sa postarajte o ostatnú zeleninu. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Papriku nakrájajte na menšie kúsky, odstráňte semienka a potom ju nakrájajte na kocky. Cesnak ošúpte a nastrúhajte najemno. Jablká ošúpte a nakrájajte na malé kocky.

4. Na dno veľkého hrnca nalejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte, kým ľahko nezhnedne. Potom pridajte jablká, papriky a paradajky. Premiešajte, prikryte pokrievkou a znížte teplotu. Nechajte ich na ňom ďalšie 2 hodiny a občas premiešajte.

5. Po tomto čase odstráňte pokrievku, pridajte cesnak a všetky koreniny uvedené v recepte. Prilejte aj ocot a olivový olej. Nechajte na ohni ďalších 45 minút.

6. Po uplynutí tejto doby všetko rozmixujte mixérom do hladka. Teraz všetko nalejte do čistých a zaparených pohárov. Nakoniec poháre pevne uzavrite a postavte ich na plech.

7. Plech vložte do studenej rúry a nastavte teplotu na 130 °C. Takto pasterizujte poháre približne 45 minút. Potom ich nechajte vychladnúť. Uskladnite na chladnom mieste.

Prajeme krásne zimné večery.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kapusta je naša národná zelenina, ale tento recept nepozná ani moja babička. Vyskúšala som ho – rozprávka!

Nielen z uhoriek človek žije! Nakladané zelené paradajky sú šialenou pochúťkou, ktorá zmení vašu špajzu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov