Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Takto si pripravíte domáci paradajkový pretlak s lahodnou chuťou. Ideálna príloha k jedlám

6.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sea Wave). Ako si pripravíte domáci paradajkový pretlak? Vyrobíte ho len z troch ingrediencií – paradajok, kyseliny citrónovej a soli. Výborne sa hodí ako...

6.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sea Wave).

Ako si pripravíte domáci paradajkový pretlak? Vyrobíte ho len z troch ingrediencií – paradajok, kyseliny citrónovej a soli. Výborne sa hodí ako príloha k cestovinám, polievkam a mäsovým jedlám.

paradajkový pretlak
Domáci paradajkový pretlak
Foto: shutterstock/Sea Wave

Paradajkový pretlak je produkt, ktorý sa môže pridávať do rôznych jedál. Odporúčame, ako si ho pripraviť doma. Tieto poháre budete v zime s radosťou otvárať. Takto pripravený pretlak bude mať oveľa lepšiu chuť ako kupovaný v obchode.

Paradajkový pretlak pripravíte len z troch ingrediencií

Na výrobu paradajkového pretlaku budete okrem iného potrebovať veľký hrniec s hrubým dnom a niekoľko čistých, obarených pohárov. Samotný pretlak sa vyrába len z paradajok, kyseliny citrónovej a soli. Okrem toho môžete použiť korenie, ako je sušená bazalka, oregano a sušený cesnak.

Ingrediencie:

  • tri kilogramy paradajok,
  • asi 3/4 čajovej lyžičky soli,
  • približne 3/4 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej.

Ako pripraviť paradajkový pretlak? Paradajky uvarte a dajte ich do pohárov.

Príprava:

  1. Vyberte si pekné paradajky bez škvŕn alebo poškodení. Dôkladne ich umyte a nakrájajte na kúsky. Vložte ich do hrnca a priveďte do varu. Paradajky roztlačte, aby pustili šťavu.
  2. Nechajte paradajky variť približne jednu hodinu. Mali by sa rozpadnúť a šupka by sa mala oddeliť od dužiny.
  3. Potom uvarené paradajky prepasírujte. Pripravte si veľkú misu a umiestnite na ňu sito. Uvarené paradajky cez neho pretrite, aby ste ich zbavili šupiek a semienok. Paradajky opäť pretlačte.
  4. Pyré nalejte do hrnca, pridajte soľ a ďalšie bylinky. Celé to varte na miernom ohni asi hodinu, kým to nebude mať správnu konzistenciu.
  5. Pripravte si poháre a do každého pridajte asi 1/4 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej. Hotové horúce pyré do nich prelejte.

Pyré môžete skladovať v chladničke niekoľko týždňov. Ak ho chcete nechať na zimu, je potrebné ho pasterizovať. Hotové poháre by sa mali skladovať na chladnom a tmavom mieste.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

V zime sa mi poďakujete, že som vás ju naučila pripraviť. Jednoduchá príprava a chuťou rozdrví obľúbený kečup

Nielen z uhoriek človek žije! Nakladané zelené paradajky sú šialenou pochúťkou, ktorá zmení vašu špajzu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov