12.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vbmark).
Mnohí z nás v lete neodolajú červeným, voňavým a sladkým paradajkám. Bohužiaľ, keď je v interiéri teplo a slnečno, rýchlejšie sa kazia. Preto sa oplatí naučiť sa ich správne skladovať. Je to trochu problematické, keď ich máte veľa a nestíhame ich zjesť, preto sa oplatí urobiť niečo, čo predĺži ich trvanlivosť.
Paradajky sú neskutočne chutná zelenina, ktorá bezpochyby najlepšie chutí v lete. Preto sa oplatí uchovať si ich chuť na zimu, namiesto toho, aby ste ich vyhodili do koša a príliš dlho čakali na ich konzumáciu. Čo by ste teda mali robiť s prebytočnými paradajkami? Odporúčame.
Ako zmraziť paradajky? Takto si zachovajú chuť dlhšie
Tí, ktorí majú príliš veľa paradajok, určite ocenia, že sa dajú zamraziť. Vďaka tomu si zachováte čo najviac vitamínov a minerálov. Správne uskladnená zelenina vydrží v mrazničke aj niekoľko mesiacov, takže tento nápad je naozaj dobrý.
Paradajky by sme však mali na mrazenie správne pripraviť. Nakrájajte ich na kúsky alebo polovice a uložte ich na podnosy, potom ich umiestnite na dosky do mrazničky. Po niekoľkých hodinách ich vyberte a presypte do vreciek. Tým sa zabráni ich zlepeniu. Po rozmrazení budú skvelé do omáčok alebo polievok.
Čo pripraviť z paradajok? Existuje veľa nápadov na zaváraniny
Paradajková konzerva je to najlepšie, čo môžete v lete urobiť. Okrem iného si môžete vyrobiť vlastné paradajkové omáčky, šťavy alebo paradajkový kečup. Oplatí sa tiež vyrobiť si vlastný paradajkový pretlak alebo passatu, ktoré potom môžete použiť do mnohých chutných jedál. Výborne sa hodia na zapekanie cestovín alebo do rôznych omáčok. Veľmi dobrou voľbou môžu byť aj nakladané paradajky alebo kedysi mimoriadne obľúbený šalát zo zelených paradajok.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Sušené paradajky – domáci spôsob prípravy chutnej prílohy. Skutočný závan talianskej atmosféry
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.