14.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lika Mostova).
Jedným z najobľúbenejších kečupov je ten, ktorý sa pripravuje z paradajok. Mnohí z nás sa však rozhodnú pripraviť kečup z inej zeleniny. Reč je o cuketách, ktoré majú skvelú jemnú aj pikantnú chuť. Ako si pripraviť kečup z cukety? Odporúčame.
Kto si tento kečup z cukety aspoň raz pripraví, bude ho robiť každý rok. Je aromatický, jemný a zároveň s nádychom pikantnosti – jednoducho neskutočne chutný. Nedá sa mu odolať. Má konzistenciu hustého pyré, takže sa hodí do mnohých jedál. Prinášame vám recept, ktorý si nesmiete nechať ujsť.
Domáci kečup z cukety. Pikantný chutí ešte lepšie
Najlepšie na kečupe z vlastnej výroby je, že si jeho chuť môžeme ľahko prispôsobiť podľa svojich chuťových buniek. Použitie pikantného korenia mu určite dodá lepšiu chuť a nebude taký nevýrazný. Na čo teda nezabudnúť?
Ingrediencie na jednu porciu:
- 1,5 kg cukety,
- 0,5 kg cibule,
- pol šálky octu
- pol šálky cukru,
- 2 malé poháre paradajkového pretlaku,
- 1,5 lyžice soli,
- korenie: cesnak, oregano, sladká paprika, pálivá paprika, chilli, provensálske bylinky atď.
Ako pripraviť cuketový kečup? Príprava krok za krokom
Domáci kečup z cukety je lepší ako akýkoľvek kečup z obchodu. Je neskutočne chutný, predovšetkým preto, že si ho môžeme dochutiť podľa vlastného uváženia. Ale ako ho pripraviť?
Spôsob prípravy:
- Zeleninu umyte, ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky alebo nastrúhajte.
- Zeleninu posypte dvoma lyžicami soli a odložte na dve hodiny.
- Zeleninu vložte do hrnca bez stlačenia, pridajte cukor a varte približne pol hodiny.
- Odstavte hrniec z ohňa a nechajte obsah mierne vychladnúť.
- K zelenine pridajte ocot, paradajkový pretlak a korenie podľa vlastného výberu.
- Všetko spolu premiešajte a opäť varte približne 25 minút.
- Odstavte z ohňa, rozmixujte na hladkú pastu a nalejte do pohárov. Nezabudnite ich dobre uzavrieť.
- Hotový cuketový kečup pasterizujte približne 15 minút. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Klasický uhorkový šalát je minulosťou! Tento a’la tzatziki má tajnú prísadu. Tá chuť a vôňa!
Tajná prísada do palacinkového cesta. A nie je to len o perlivej vode
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.