16.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ER_09).
Paradajková krémová polievka nie je nič iné ako chuť leta. Jemne kyslá, mierne sladká a neuveriteľne aromatická – čo viac si priať? Navyše je rýchla a jednoduchá na prípravu, takže tento recept by mal poznať každý. Tu je návod, ako dosiahnuť, aby chutila čo najlepšie.
Krémová polievka z čerstvých paradajok je recept na jedlo, na ktoré by boli hrdé aj najlepšie talianske reštaurácie. Je triviálny na prípravu, zoznam ingrediencií je krátky a chuť je šialená. Je to skvelá letná večera pre celú rodinu. Ako si ju teda pripraviť doma? Poďme to zistiť.
Krémová paradajková polievka – recept. Vyberte si najlepšiu zeleninu
Paradajková krémová polievka by sa mala pripravovať z čerstvej zeleniny. Vďaka tomu bude oveľa chutnejšia ako polievka pripravená napríklad z konzervovaných paradajok, pretlaku alebo koncentrátu. Ak chcete dosiahnuť čo najlepšiu chuť, oplatí sa na to myslieť.
Zloženie:
- cca. 800 ml vývaru,
- 6 čerstvých paradajok,
- 1 cibuľa,
- 5-6 strúčikov cesnaku,
- 2 mrkvy,
- zväzok čerstvej bazalky,
- korenie: soľ, čierne korenie, štipka cukru, sušené oregano, sladká paprika, pálivá paprika,
- 50 ml 30 % smotany,
- olivový olej,
- syr mozzarella.
Recept na paradajkový krém. Príprava krok za krokom
- Vo veľkom hrnci zohrejte 3 lyžice olivového oleja. Prihoďte nakrájanú cibuľu a počkajte, kým zosklovatie. Pridajte cesnak a ešte chvíľu restujte. Pridajte na plátky nakrájanú mrkvu a orestujte.
- Paradajky sparte vo vriacej vode a ošúpte ich. Rozčleňte ich na štvrtiny a orestujte spolu so zvyšnou zeleninou.
- Zeleninu zalejte horúcim vývarom, znížte teplotu a podľa chuti okoreňte obľúbeným korením.
- Pridajte lístky čerstvej bazalky a polievku rozmixujte na hladký krém. Pridajte smotanu a premiešajte. Podávajte horúcu s plátkom mozzarelly a krutónmi alebo plátkom čerstvého chleba. Ozdobte čerstvými lístkami bazalky. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.