Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Jednoduchý orechový medovník – vhodný nielen na Vianoce. Najlepšie chutí po dvoch dňoch

1.9.2023 RedakciaVášeň v tebe (Foto. shutterstock/ILEISH ANNA). Orechový medovník je jedným z ikonických vianočných koláčov. Výrazná pudingová zmes s orechmi poskytuje úžasný chuťový zážitok. Tešíte sa na Vianoce? Medový koláč...

1.9.2023 RedakciaVášeň v tebe (Foto. shutterstock/ILEISH ANNA).

Orechový medovník je jedným z ikonických vianočných koláčov. Výrazná pudingová zmes s orechmi poskytuje úžasný chuťový zážitok. Tešíte sa na Vianoce? Medový koláč vám čakanie osladí.

Foto. shutterstock/ILEISH ANNA

Orechový medovník – dokonalý vianočný koláč

Orechový medovník je koláč, ktorý sa často objavuje na vianočných stoloch. Je jedným z koláčov, ktoré si najviac spájame s Vianocami. Ak sa už nemôžete dočkať Vianoc, vyskúšajte tento jednoduchý recept na orechový medový koláč ešte dnes. Nájdete ho nižšie.

Medový koláč s orechami a pudingom – recept krok za krokom:

Ingrediencie na cesto:

  • 600 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • pol šálky cukru
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny

Ingrediencie na orechovú zmes:

  • 100 g masla
  • 2-3 polievkové lyžice medu
  • pol šálky cukru
  • približne 250 g vlašských orechov

Ingrediencie na pudingovú zmes:

  • 1/2 l mlieka
  • 16 g vanilkového cukru
  • 3-4 lyžice cukru
  • 2 žĺtka
  • 2 PL pšeničnej múky
  • 2 PL zemiakového škrobu
  • 150 g masla

Postup:

  1. Preosejte múku. Zmiešajte ju s maslom. Pridáme cukor, vajcia.Pridajte sódu bikarbónu
  2. Dôkladne vymiesime cesto
  3. Rozdeľte ho na tri časti. Dve časti rozvaľkajte. Uložíme ich na plechy na pečenie
  4. Pripravte orechovú zmes. Orechy nasekáme, pridáme rozpustené maslo. Pridáme med a cukor
  5. Zmiešajte a priveďte do varu. Zmes nechajte vychladnúť
  6. Vyvaľkajte tretiu časť cesta. Rozotrite naň vychladnutú orechovú zmes a zarovnajte. Pečieme 15 minút pri teplote približne 180 stupňov
  7. Pripravte pudingovú zmes. Odlejte asi pol šálky mlieka. Zvyšné mlieko zvaríme s 2 druhmi cukru
  8. Múku, škrob a žĺtok zmiešajte s vyliatou časťou mlieka
  9. Dobre premiešanú zmes nalejte do vriaceho mlieka
  10. Varte a miešajte, kým nezhustne
  11. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť
  12. Pokračujte v šľahaní zmesi s pudingom, kým nevznikne nadýchaná konzistencia
  13. Potom zmes rozotrite na upečene a vychladnuté pláty. Malá poznámka: plát s orechmi by mal byť na vrchu
  14. Tortu vložte do chladničky

Kráľovský medovník – koláč hodný kráľa

Kráľovský medovník je ďalšou verziou slávnostného koláča. Názov hovorí za všetko, takže ak hľadáte niečo naozaj výnimočné, tento recept je pre vás ten pravý. Nezabudnite sa pozrieť na recept.

Kráľovský medovník – recept krok za krokom:

Ingrediencie:

  • 500 g múky
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 4 polievkové lyžice kravského mlieka
  • pol šálky cukru
  • 4-5 polievkových lyžíc medu
  • 2 vajcia
  • 120 g margarínu
  • trochu perníkového korenia

Ingrediencie na piškótový koláč:

  • 250 g tortovej múky
  • 4 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • približne 3/4 šálky cukru

Ingrediencie na pudingovú zmes:

  • 2 šálky tučného mlieka
  • pol šálky cukru
  • 200 g masla
  • 32 g vanilkového cukru
  • trochu oleja, napr. mandľového
  • 2 PL pšeničnej múky + 2 PL zemiakového škrobu

Ďalšie ingrediencie:

  • čokoládová poleva
  • slivkový džem

Postup:

  1. Pripravte medové cesto. Preosejte múku, zmiešajte ju s vajcami, sódou bikarbónou a tekutým medom. Pridáme štipku perníkového korenia. Pridajte margarín a mlieko. Všetko dôkladne vymiesime.
  2. Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkáme. Jednu polovicu položíme na plech. Nezabudnite na papier na pečenie.
  3. Plech vložte do rúry vyhriatej na približne 170 stupňov na štvrť hodiny. To isté urobte s druhou polovicou cesta.
  4. Urobte piškótový koláč. Vajcia zmiešajte s cukrom a všetko vymiešajte do nadýchanej peny. Preosejte múku a spojte ju s práškom do pečiva. Postupne pridávajte po lyžiciach do vaječnej zmesi a zároveň miešajte.
  5. Pripravené piškótové cesto nalejte do pripraveného plechu.
  6. Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov na približne 25-30 minút.
  7. Potom nechajte vychladnúť.
  8. Pripravte pudingovú zmes.
  9. Prilejte trochu mlieka a zapracujte doň múku. Zvyšné mlieko s cukrom zvaríme.
  10. Pridajte rozdrobenú múku. Puding uvaríme. Zmes nechajte vychladnúť.
  11. Maslo vymiešame do nadýchanej peny. Postupne pridávajte studenú pudingovú zmes. Medzitým pridajte niekoľko kvapiek oleja. Vymiešajte na nadýchaný krém.
  12. Pokračujte v úprave torty: medová torta – vrstva džemu – pudingový krém – piškótová torta – pudingový krém – medová torta – čokoládová poleva. Odložte na niekoľko hodín do chladničky.
  13. Koláč chutí najlepšie po dvoch dňoch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

O tento recept sa háda celá moja rodina. Zoberte toto ovocie zo stromu a skombinujte ho s pusinkami. Budete ľutovať, ak ho neurobíte

Lahodný a mokrý čokoládový koláč. Tajomstvo receptu spočíva v jednej zložke


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jednoduchý piškótový koláč z 3 ingrediencií. Vychádza nadýchaný ako obláčik

7.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/54613). Chcete svojich hostí prekvapiť netradičným pečivom? Potom im naservírujte kasuteru alebo japonský medový koláč. Budú ohromení, pretože tento…

Už žiadne vylievanie vody po uvarení zemiakov. Ani netušíte, aké užitočné to pre vás môže byť

7.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OllgaZhog). Varenie zemiakov je jednou z činností, ktorá sa v mnohých slovenských domácnostiach vykonáva denne alebo aspoň niekoľkokrát týždenne.…

Najlepšia a najzdravšia časť kuracieho mäsa. Najprv sa vám nebude pozdávať, neskôr zmeníte názor

7.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ Tsuguliev) Veľa ľudí sa pri pomyslení na vnútornosti zhrozí a úprimne povedané, netuším prečo. Správne pripravená pečeň, jemný…

Je pondelok trochu náročný? Tieto jemné muffiny vám okamžite zlepšia náladu

7.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladislav Noseek) Dnes pre vás máme recept na sladkosti, ktoré sú ideálne na začiatok týždňa a upokojenie nervov po…

Brokolicu pripravujem len takto. Vyjde dokonale zelená a šťavnatá

6.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/VcMedia). Brokolica má veľa výživových hodnôt a málo kalórií. A na tanieri zaujme nielen svojou chuťou, ale aj intenzívnou…

Auto Trendy

Nový Lexus LBX získal v testoch Euro NCAP najvyššie skóre. Pôsobivé

7.4.2025 Redakcia Auto trendy - Lexus LBX získal maximálne päťhviezdičkové hodnotenie bezpečnosti od nezávislej organizácie Euro NCAP, ktorá testuje bezpečnosť vozidiel. Fanúšikovia automobilov sú nadšení a vozidlo je rozhodne pôsobivé.…

Tieto autá sú kráľmi úspor: Skutočné dáta spotreby paliva od viac než milióna vodičov!

7.4.2025 Redakcia Auto trendy - Chcete vedieť, ktoré autá skutočne šetria váš rozpočet na palivo? Vďaka reálnym dátam z aplikácie Spritmonitor.de zostavili zoznam najúspornejších modelov na trhu. Medzi nimi nájdete…

Slovinské Alpy: Motoristický raj, kde sa končí asfalt a začína dobrodružstvo

7.4.2025 Redakcia Auto trendy - Túžite po adrenalínovej jazde, ktorá vám rozbúši srdce a zanechá nezabudnuteľné spomienky? Predstavte si cestu, ktorá sa šplhá do závratných výšok cez tunely vytesané v…

Elektrická ofenzíva z Číny: BYD útočí na slovenský trh s trojicou modelov. Elektrické sny za európske ceny

7.4.2025 Redakcia Auto trendy - Najväčší výrobca nabíjateľných áut na svete oficiálne vstúpil na slovenský trh. Čínsky BYD (Build Your Dreams) odštartoval svoju expanziu veľkolepou prezentáciou na Bratislavskom hrade, kde…

Tip na víkendový výlet: Objavte výhľadku Srdiečko a minerálny prameň Salvatore

7.4.2025 Redakcia Auto trendy - Hľadáte miesto na nenáročný výlet s dychberúcim výhľadom, ktoré ešte nie je zaplavené davmi turistov? Len na skok od Prešova sa ukrýva romantická výhľadka, o…

Novinka v nabíjaní elektromobilov: V mrazoch až 5-násobne rýchlejšie!

7.4.2025 Redakcia Auto trendy - Chladné zimy už nebudú brzdou pre majiteľov elektromobilov. Vedci z Univerzity v Michigane predstavili prelomovú technológiu, ktorá umožňuje extrémne rýchle nabíjanie batérií aj pri teplotách…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov