15.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/P Maxwell Photography).
Všetci milujeme jablkový koláč, ale predstava, že budeme usilovne miesiť krehké cesto, môže byť pre niekoho trochu skľučujúca. Dnes však pre vás máme recept na sypký jablkový koláč, ktorý sa pripravuje takmer sám. V čom spočíva tajomstvo? Maslo, veľa masla.
Ak máte radi jesenné koláče, určite vám už nejaký čas leží v hlave jablkový koláč. Recept na jablkový koláč je v podstate jednoduchý – stačí pripraviť krehké cesto a obložiť ho jablkami. Ak však nemáte čas alebo chuť hrať sa s krehkým cestom, určite by ste mali vyskúšať sypaný koláč. Stačí nasypať ingrediencie do formy, pridať jablká a upiecť – ušetríte veľa času a koláč je chutný a vlhký.
Sypký jablkový koláč – recept na najviac jesenný koláč
Ingrediencie:
- 1 šálka múky
- 1 šálka krupice
- cca. 3/4 šálky cukru
- 1 veľká nádoba jablkového pyre alebo strúhaných jabĺk
- necelá kocka masla
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- štipka škorice podľa chuti
Spôsob prípravy:
- Pripravte si väčšiu misu a nasypte do nej všetky sypké prísady. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, krupicu, cukor, vanilkový cukor a škoricu. Všetky prísady dôkladne premiešajte.
- Dôkladne premiešané prísady rozdelíme na tri rovnaké časti. V tomto čase už môžete predhriať rúru na 180 stupňov.
- Pripravte si formu na pečenie a vysteľte ju papierom. Vymažte ju maslom a nasypte prvú vrstvu suchých prísad.
- Potom poukladajte polovicu jabĺk, poklepte ich lyžicou, aby sa vyrovnali, a pridajte druhú časť suchých prísad. Na túto vrstvu položte zvyšok jabĺk a poslednú vrstvu sypkých vecí.
- Na vrch koláča nastrúhajte maslo a rozotrite ho po celom povrchu. Takto pripravený koláč vložte do rúry približne na hodinu.
Tip: V prípade použitia čerstvých jabĺk ich len nastrúhajte a zmiešajte s trochou cukru a škorice.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Banánové lievance podľa receptu mojej mamy. Skvele chutia aj ako druhé raňajky do školy
Nadýchaný a jemný slivkový koláč, ktorý pripravíte za chvíľu. Nepotrebujete ani mixér
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.