18.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/8H).
Pšenová kaša s hruškou, orechmi a horkou čokoládou je nápad na ľahké, sýte a nízkokalorické jedlo na začiatok dňa. Jej chuť môžete spestriť pridaním obľúbených prísad. Existuje mnoho spôsobov, ako môžete pripraviť prosné krúpy, ale dnes prichádzame s nápadom na sladké raňajky na podporu chudnutia. Ako si ju pripravíte?
Pšeno patrí k najzdravším a najstarším známym obilninám. Získava sa zo zŕn prosa, ktoré sú cenným zdrojom bielkovín a aminokyselín. Dá sa použiť na prípravu mnohých sladkých aj slaných jedál. Vo forme kaše je skvelým nápadom na nízkokalorické, zdravé a predovšetkým chutné raňajky.
Pšenová kaša s lahodnými prísadami. Recept na redukčné raňajky podávané ako na tácke
Keďže je rýchla na prípravu, a preto sa dobre hodí do jedálnička zaneprázdnených ľudí, ktorí majú ráno málo času, ale napriek tomu sa chcú stravovať zdravo a chutne. Raňajky z prosných krúp sú ľahko stráviteľné a výživné, v jednej porcii obsahujú veľa vitamínov skupiny B, ako aj medi a železa. Odporúča sa na prečistenie organizmu, podporu trávenia a zlepšenie imunity.
Pšenová kaša v kombinácii s hruškou, ktorá pomáha znižovať krvný tlak, zrýchľuje metabolizmus a pôsobí proti zápche, a horkou čokoládou, ktorá je známa svojimi kardiovaskulárnymi podpornými vlastnosťami a tiež zlepšuje črevnú flóru, predstavuje zdravé a mimoriadne chutné raňajky. Čo ďalšie k nej môžete pridať?
Ingrediencie:
- 100 g prosných krúp
- 2 šálky mlieka alebo rastlinného nápoja
- 1 hruška
- 1 lyžička stévie alebo xylitolu
- hrsť obľúbených orechov (napr. lieskových, vlašských, mandlí)
- 2 kocky horkej čokolády
- 1 PL javorového sirupu
Voliteľné:
- 1 PL chia semienok
- 1 PL tekvicových semienok
- 1 PL slnečnicových semienok
- 1 PL arašidového masla
Pšenová kaša s karamelizovanou hruškou, orechmi a horkou čokoládou. Spôsob prípravy
Hrušku umyjeme a vykrojíme z nej jadierka. Nakrájajte ju na kúsky. Šupku neolúpeme, pretože v nej sa nachádza najviac vitamínov. Orechy nasekáme čo najjemnejšie. Ovocie opečieme na panvici s javorovým sirupom. Keď hruška mierne skaramelizuje, pridajte nasekané orechy a premiešajte.
Krúpy prepláchnite vo vode a prelejte do hrnca s mliekom alebo rastlinným nápojom. Prilejte sladidlo a všetko varte na miernom ohni približne niekoľko minút, kým krúpy nenabobtnajú. Nezabudnite občas premiešať, aby ste zabránili pripáleniu.
Hotovú kašu preložte lyžicou na tanier. Na vrch položte karamelizovanú hrušku a orechy. Pridajte horkú čokoládu, nasekanú alebo nastrúhanú na jemnom strúhadle. Tieto ľahké raňajky môžete ozvláštniť obľúbenými prísadami, napríklad tekvicovými semienkami, slnečnicovými semienkami alebo plátkami kiwi. Pšenová kaša je taká univerzálna, že sa k nej hodí takmer čokoľvek a bude chutiť výborne.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.