Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

„Opitá slivka“ je párty hit. Nadýchaná piškóta, ľahký krém a slivky s rumom majú šialenú chuť

22.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Santhosh Varghese). „Opitá slivka“ je koláč priamo stvorený na rodinné oslavy alebo večery s priateľmi. Nadýchaná kakaová piškóta v kombinácii s ľahkým krémom, lahodnou...

22.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Santhosh Varghese).

„Opitá slivka“ je koláč priamo stvorený na rodinné oslavy alebo večery s priateľmi. Nadýchaná kakaová piškóta v kombinácii s ľahkým krémom, lahodnou polevou a – čo je najdôležitejšie – slivkami namočenými v intenzívnom alkohole je hitom pre dospelých hostí. Dezert nie je až taký náročný na prípravu, preto odporúčame pozrieť si náš recept na alkoholovú pochúťku.

Foto: shutterstock/Santhosh Varghese

Ak máte radi sladké, jemné a nadýchané koláče, potom je pre vás „Opitá slivka“ hitom. Tento dezert kraľuje nielen na osemnástkach, svadbách a výročiach, ale aj na bežných „domácich párty“ s priateľmi alebo rodinou. Jeho prítomnosť na stole vždy vyvolá všeobecnú vlnu radosti a komentárov s prosbou o recept. Nižšie nájdete osvedčený recept, ktorý vyvoláva práve takýto efekt.

„Opitá slivka“, ktorá je šialenou kombináciou nadýchanej piškóty, čokoládového krému a sliviek namočených v rume.

Hoci sladký krém a alkohol nejdú vždy ruka v ruke, v tomto prípade táto kombinácia funguje. Koláč je „nie príliš sladký“, jemný a pikantný. Doslova sa rozplýva v ústach a náznaky intenzívneho rumu dodávajú dezertu zaujímavú chuť, na ktorú sa ťažko zabúda. Zaručujeme vám, že sa nebudete môcť zastaviť len pri jednej porcii.

Ingrediencie na piškótu:

  • 90 g cukru,
  • 80 g pšeničnej múky
  • 100 g zemiakovej múky,
  • 30 g kakaa,
  • 4 vajcia,
  • 1 vrchovatá čajová lyžička prášku do pečiva.

Ingrediencie na krém:

  • 1 kocka masla,
  • 150 g práškového cukru,
  • 650 ml mlieka,
  • 3 žĺtky,
  • 1 balenie vanilkového cukru,
  • 1 balenie vanilkového alebo smotanového pudingu,
  • 1 PL pšeničnej múky,
  • 1 PL zemiakovej múky.

Ingrediencie na polevu:

  • 100 g horkej alebo mliečnej čokolády,
  • 100 g 30- alebo 36-percentného smotanového syra,
  • 30 g masla.

Ďalšie prísady:

  • 300 g sušených sliviek,
  • 250 ml rumu,
  • 250 ml vody,
  • 4 PL cukru.

Čokoládový koláč so slivkami a rumom. Spôsob prípravy

Začnite namáčaním sliviek do alkoholu. Slivky vložte do hrnca a zalejte ich vodou. Pridajte cukor, premiešajte a priveďte do varu, potom niekoľko minút povarte na miernom ohni. Slivky by mali počas tejto doby zmäknúť. Vzniknutú šťavu prelejte do nádoby a nechajte ju na neskôr na namočenie piškóty. Do ovocia nalejte pohár rumu a nechajte ho namočené aspoň hodinu. Odporúčame však urobiť tento krok deň vopred a nechať slivky namočené cez noc.

V ďalšom kroku pripravte piškótu. Plech na pečenie vymastite trochou masla a vyložte papierom na pečenie. Rozbite vajcia, ktoré ste predtým vybrali z chladničky. Oddeľte bielka od žĺtkov. Bielky vyšľahajte do tuha a postupne pridávajte cukor. Potom začnite za stáleho šľahania pridávať žĺtky. Pena by mala byť nadýchaná, svetlá a bledá. 

Pripravte si misu. Do nej nasypeme preosiatu pšeničnú a zemiakovú múku, pridáme kakao a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte. Obsah misy vlejte do vaječnej zmesi, najlepšie po častiach. Miešajte stierkou, kým sa nespojí. Zmes nalejte do formy a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečte 10-15 minút. Po vybratí a vychladnutí namočte do šťavy a alkoholu, ktoré zostali po namáčaní sliviek.

Teraz je čas na prípravu krému. Maslo nakrájajte na kocky. Odlejte pol šálky mlieka a zmiešajte so žĺtkami, pudingom a oboma múkami. Zvyšné mlieko uvarte s vanilkovým cukrom. Keď začne vrieť, pomaly prilievajte pudingovú zmes. Miešajte, kým zmes nezhustne. Priveďte do varu, potom stiahnite z ohňa a nechajte vychladnúť. Nakrájané maslo vyšľahajte s práškovým cukrom, kým nevznikne nadýchaná jemná hmota. Postupne pridávajte vychladnutý puding a premiešajte. Pripravený krém natrite na piškótový koláč. Na vrch poukladajte slivky namočené v alkohole a zľahka ich vtlačte do krému. Koláč vložte do chladničky.

V poslednom kroku si pripravte čokoládovú polevu. Čokoládu nasekajte a dajte do malého hrnca. Pridajte smotanu a maslo. Všetky prísady zohrievajte na miernom ohni, kým sa nerozpustia a nespoja. Hotovú zmes nalejte na vrch koláča a vložte ho na niekoľko hodín do chladničky. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Sladká chuť jesene – tekvicové lievance. Pridajte ešte jednu ingredienciu a na ostatné zabudnete

Jogurtový koláč so skyrom a slivkami, expresný dezert, ktorý pripravíte za 10 minút. Hostia budú bojovať o recept


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vyzerajú ako obláčiky a chutia sladko. Tieto palacinky sa rozplývajú v ústach

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elen_Kray). Vôňa palaciniek, ktorá sa šíri z kuchyne, je esenciou lenivého rána. Za chvíľu sa vnútro palaciniek naplní vašimi…

Vždy som zle pripravovala pečeň. Teraz si pamätám na prvý krok a vyjde to perfektne

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/nelea33). Vnútornosti, a najmä pečeň, sú jednou z nočných môr detstva, od ktorej chce väčšina ľudí utiecť aj v…

Nie sú len ozdobou záhrady. Môžete ich pridať do mnohých jedál

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kochabamba). Nechtíky sú oveľa viac ako len efektné kvety, ktoré zdobia naše záhrady. Ich okvetné lístky plné intenzívnej farby…

Jedna z najviac podceňovaných druhov zeleniny. Jedzte denne pre zdravie čriev a pokožky

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/greatstockimages). Zvyčajne ho považujeme len za prísadu, ktorá zvýrazňuje chuť jedál. Prečo jesť pór? Sám Nero bol veľkým labužníkom…

Rýchla večera, ktorá zasýti. Táto kombinácia prekvapí každého

4.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sweet marshmallow). Sú dni, keď nemáme čas ani chuť stáť dlho nad hrncami, ale večera sa predsa len musí…

Auto Trendy

Aká je budúcnosť spoločnosti Seat, odchádza alebo nie?

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pred rokom sa hovorilo, že sa zmení na iný typ mobility. V akom stave sa nachádzame Pred rokom, začiatkom septembra 2023, generálny riaditeľ spoločnosti Volkswagen…

Je dovolené jazdiť na aute s hrdzavými časťami?

5.10.2024 Redakcia Auto trendy - Aby mohli vozidlá jazdiť po cestách, musia spĺňať určité minimálne bezpečnostné kritériá. Ale ak sú na prahoch, karosérii alebo iných miestach pod vozidlom hrdzavé časti,…

Mitsubishi Outlander PHEV (2025): Prvé fotografie európskej verzie

3.10.2024 Redakcia Auto trendy - Takto vyzerá nové vydanie pre NemeckoMitsubishi Motors Europe pokračuje vo svojej produktovej ofenzíve a investíciách na európskom trhu premiérou nového modelu Outlander PHEV v segmente…

Najhoršie ojazdené autá. Tento rebríček je prešľap za prešľapom

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Hľadáte bezporuchové vozidlo? Okrem poruchovosti sa oplatí zvážiť aj servis - náklady na opravy a čas potrebný na odstránenie najčastejších porúch. Takto hodnotí ojazdené vozidlá…

Tento Rolls-Royce Spectre má jedinečný dúhový lak

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Išlo o jednorazovú zákazku pre významného amerického zákazníka s dúhovým holografickým lakom. Divízia Rolls-Royce, ktorá sa zaoberá zákazkovou výrobou, pokračuje v realizácii objednávok až do…

Renault: Zbohom F1, vitajte superautomobil Alpine EV

4.10.2024 Redakcia Auto trendy - Francúzska značka sa podpisuje pod projekt motora Alpine F1. Stredisko Viry-Châtillon sa stáva Alpine Hypertech. Po mesiacoch fám a predovšetkým hnevu zamestnancov (hoci bez narušenia…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov