24.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Instagram/@tilana.fashion_).
Niekedy používame rôzne predmety určitým spôsobom celé roky a až neskôr zistíme, že sme urobili chybu. To môže byť aj prípad cedníka. Zamyslite sa nad tým, ako ho používate. Pravdepodobne robíte obľúbenú chybu a robíte to úplne inak.
Cedidlo, známe aj ako sitko, je kuchynský nástroj, ktorý používame pravidelne. V obchodoch sú k dispozícii rôzne typy, ale každý z nich používame špecifickým spôsobom. Nie každý to však robí tak, ako treba, o čom sa môžeme presvedčiť pri sledovaní jedného z videí na Instagrame. Ukazuje alternatívne použitie cedníka, o ktorom vie len málo ľudí.
Ako sa scedia cestoviny? Nie každý používa cedník rovnako
Na profile @tilana.fashion_ na Instagrame nájdeme mnoho šikovných domácich spôsobov. Jeden zdroj ukazuje, ako by sa mal cedník používať. Vôbec nie tak, že ho položíte do umývadla a prelejete cezň vodu na cestoviny. Ukazuje sa, že cedidlo treba vložiť do hrnca a nakloniť ho tak, aby sa spolu s hrncom zbavilo vody. Cestoviny tak zostanú v hrnci a eliminujeme riziko, že pri cedení vypadnú jednotlivé kúsky do drezu. Ľudia, ktorí tento spôsob vyskúšali, si ho v komentároch pod zdieľaným videom pochvaľujú.
Má to zmysel.
Ja to vždy robím takto, je to jednoduchšie, neparím sa a žiadne cestoviny mi nepadajú do drezu.
Geniálne!
Robím to isté.
Je to samozrejmé…
Čím scedíme cestoviny, ak nemáme sitko? Existuje spôsob
Ako však cediť cestoviny, keď nemáte k dispozícii cedidlo? Potom existujú dva šikovné triky. Ak chcete cediť väčšie cestoviny, napríklad v tvare rúrok alebo misiek, jednoducho položte na hrniec pokrievku. Urobte to tak, aby ste vytvorili malú medzeru, cez ktorú sa voda vyleje, keď hrniec vyklopíte. Ako však oddeliť cestoviny od vody, keď ide o jemný výrobok? Vtedy vám príde na pomoc čistá bavlnená utierka. Zakryte ňou hrniec a vylejte vodu. Cestoviny potom zostanú na utierke a nespadnú do drezu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jesenná večera za 30 minút? Vaša tekvica v tejto verzii prekvapí aj tých najväčších gurmánov
Červená repa na zimu do pohárov. Nezabudnite na bielu prílohu a budete si olizovať prsty
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.