25.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/George Nazmi Bebawi).
Keď je na stole nuda, je čas urobiť niečo, čo je závanom čerstvého vzduchu. Tieto bravčové kotlety sú presne to pravé, prekypujú vôňou a originálnou chuťou. Výborne sa hodia k zemiakom a tradičnému šalátu. Vďaka aróme, ktorá z nich sála ich nikto neodmietne.
Kotlety sú na našich stoloch takmer každý deň. Podávajú sa veľmi často, a to kvôli rýchlej príprave, ako aj chuti, po ktorej mnohí ľudia šalejú. Najobľúbenejšie sú, samozrejme, mleté mäso a bravčové kotlety, ale aj tieto klasiky nás môžu jedného dňa zunovať. Keď sa to stane, oplatí sa použiť nový recept, na niečo originálne. Týmto receptom sú rezne na francúzsky spôsob, ktorý vám predstavujeme. Na ich prípravu je potrebné hydinové mäso, ktoré musíte nakrájať na malé kúsky a ostatné prísady spojiť v miske. Kúsky mäsa sa hodia do zmesi a potom sa dôkladne opečú. Kotlety môžete podávať s obľúbenými prílohami.
Recept na hydinový rezeň vo francúzskom štýle
Ingrediencie:
- 1 kg hydinových filiet,
- veľká cibuľa,
- 150 ml mlieka,
- 2 stredne veľké vajcia,
- 50 g pšeničnej múky,
- 200 g žltého syra nakrájaného na kocky,
- lyžica francúzskej horčice,
- olej,
- soľ,
- korenie.
Príprava:
- Odstraňte chrupavky a vlákna z filetov. Pripravené mäso nakrájajte na menšie kúsky, nie väčšie ako 1 cm.
- Do veľkej misy preosejeme múku, rozšľaháme vajcia, pridáme francúzsku horčicu a zalejeme mliekom. Postupne pridajte aj korenie a soľ. Dôkladne premiešajte, kým sa prísady nespoja a zmes nebude hladká. Nastrúhajte syr na veľkom strúhadle, ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu. Oboje vlejte do cesta.
- Po premiešaní pridajte do cesta nakrájané kúsky kuracieho mäsa. Všetko spolu opäť premiešajte.
- Na panvici zohrejeme olej. Polievkovou lyžicou dávkujte porcie cesta do tuku a vytvarujte z nich rezne. Všetky rezne opečieme z oboch strán dozlatista.
- Po usmažení ich preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby z nich odtiekol prebytočný tuk.
- Podávajte teplé s obľúbenými prílohami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Keď príde svokra na kávu, vždy podávam tento vynikajúci koláč. Je dvojfarebný, rýchly a veľmi chutný
Medový koláč – recept na krehké cesto s krémom. Sladkosť rozbíja vrstva slivkového lekváru
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.