26.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Antoni Shkraba).
Pod škrupinou vajíčka sa skrýva skutočná vitamínová bomba, preto sa oplatí túto prírodnú dobrotu využívať. A keď už sme pri škrupine, tá môže často znepríjemniť život pri lúpaní vajíčka. Tu je návod, ako sa jej môžete rýchlo zbaviť. Oplatí sa vyskúšať túto metódu doma, pretože možno vám pomôže lyžička.
Prečo jesť vajcia?
Vajcia sú vynikajúcim zdrojom vitamínu A, vitamínu B2, vitamínu B5, vitamínu B12, kyseliny listovej, fosforu, železa, medi, mangánu, selénu a, samozrejme, kvalitných bielkovín.
Dlhé roky odborníci vyzývali ľudí, aby boli pri konzumácii vajec rozumní, pretože boli presvedčení, že môžu negatívne ovplyvniť hladinu cholesterolu. Najnovšie štúdie však dokazujú, že cholesterol obsiahnutý vo vajciach je pre naše telo priateľský.
V žĺtku sa nachádza len 0,3 % cholesterolu a 10 až 20 % fosfolipidov, ktoré majú na náš organizmus blahodarný vplyv, pretože zabraňujú hromadeniu cholesterolu v cievach. Odborníci zastávajú názor, že najviac vitamínov a minerálov si zachováme a vstrebáme, ak budeme jesť vajce s polotekutým žĺtkom.
Ako rýchlo ošúpete vajce?
Aby sme si mohli vychutnať chuť vajíčka, musíme sa najprv vysporiadať so škrupinou. V mnohých situáciách môže lúpanie vajíčka viesť k takzvanej „bielej horúčke„, pretože škrupina sa môže príliš pevne prilepiť k bielku a tiež sa rozpadnúť na stovky drobných kúskov.
Našťastie existuje skvelý trik, vďaka ktorému bude lúpanie vajíčka hračka. Jediný nástroj, ktorým sa musíte vybaviť, je lyžica. Tak sa pustite do práce.
Uvarte vajce natvrdo, potom ho vyberte z misky a počkajte, kým trochu vychladne. Vezmite vajce do ruky a lyžicou jemne poklepte na škrupinu, ale na rovnejšiu časť vajca. Pomocou lyžice zdvihnite škrupinu a pomaly ju stiahnite z vajíčka. Hotovo!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rozdrvte vaječnú škrupinu a pridajte ju do laku. Tento spôsob pozná len málo ľudí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.