28.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/photosimysia).
Na raňajky si zvyčajne dávame miešané vajíčka, sendviče alebo toasty. Dnes sa však oplatí siahnuť po niečom inom a vyskúšať nové chute. Odporúčame vám pripraviť si túto nadýchanú omeletu, ktorá v sebe skrýva prekvapenie. Jej chuť osloví všetkých, ktorí milujú ovocné kombinácie.
O omeletách na raňajky počulo veľa ľudí, ale nie všetci ich pripravujú. Zvyčajne pri ich príprave strácame čas a oveľa rýchlejšie a pohodlnejšie je urobiť si sendviče alebo miešané vajíčka. Tentoraz vám odporúčame nevynechať tento recept. Možno vás prekvapí svojou chuťou, nadýchanosťou a tým, čo je vo vnútri. Niektorí túto omeletu považujú za raňajkový ekvivalent jablkového koláča. Za všetko môže kyselkavé ovocie, ktoré sa v nej spája so zmesou. Okrem toho je dobré ju po vyprážaní natrieť jablkovou penou. To dodá ešte hlbšiu chuť.
Recept na omeletu s jablkami
Ingrediencie:
- 3 PL pšeničnej múky
- 2 PL prírodného jogurtu
- veľké jablko
- 2 vajcia
- lyžička cukru
- pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
- pol čajovej lyžičky škorice
- olej na vyprážanie
Spôsob prípravy:
- Jablko ošúpeme a rozdelíme na menšie kúsky. Odstráňte jadrovník a ovocie nastrúhajte na veľkom strúhadle. Preneste ho do misy a posypte cukrom a škoricou
- Do samostatnej misky nasypeme múku a spojíme ju s prírodným jogurtom. Pridáme vajcia a prášok do pečiva. Zmiešajte, kým sa úplne nespojí a nezíska hladkú konzistenciu. V prípade potreby pridajte viac jogurtu alebo mlieka
- Do zmesi pridajte nastrúhané jablká a dôkladne premiešajte
- Na panvici rozohrejeme malé množstvo oleja. Keď je olej dostatočne horúci, vylejte zmes do panvice. Špachtľou vyrovnajte vrch a prikrytú omeletu smažte niekoľko minút. Po tomto čase ju otočte a smažte, kým nezhnedne
- Omeletu preložte na tanier. Vrchnú časť potrite jablkovou penou a posypte práškovým cukrom
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.