29.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vasanty).
Piškóty, ktoré v sebe ukrývajú želé a sú poliate čokoládou, sú ikonickou pochúťkou. Každý ju pozná a môžete ju ochutnať v mnohých príchutiach. Nie každý však možno vie, že domáca verzia je rovnako chutná ako tá z obchodu. Príprava nie je zložitá, ale vyžaduje si trpezlivosť.
Kto nikdy nejedol čokopiškoty? Myslím, že taký človek neexistuje. Niektorí ľudia majú na ich konzumáciu dokonca špeciálny rituál. Najprv zjedia čokoládu, potom náplň a nakoniec piškótu. Tieto piškóty sa objavujú na mnohých stoloch a v okamihu zmiznú. Ak ich ešte nemáte v skrinkách zásobu, odporúčame vám, aby ste si ich pripravili sami. Nie je to zložité, ale oplatí sa mať veľa trpezlivosti. Ich výroba je totiž časovo náročná, ale chuť stojí za to.
Recept na domáce čokopiškóty
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- štipka soli
- 1,5 PL práškového cukru
- 50 g pšeničnej múky
- 1 višňové želé
- 250 ml horúcej vody
- 150 g čokolády
- čajová lyžička oleja
Spôsob prípravy:
- Najprv sa postarajte o želé. Nasypte ho do misky a zalejte horúcou vodou, miešajte, kým sa nerozpustí. Potom ho nalejte na malý plech, vystlatý potravinárskou fóliou, a nechajte ho vychladnúť a stuhnúť
- Keď želé stuhne, pustite sa do prípravy piškót. Oddeľte bielky od žĺtkov a vyšľahajte ich do tuhej peny. Potom pridajte práškový cukor preosiaty cez sito a miešajte na strednej rýchlosti
- Keď je zmes hladká, začnite pridávať žĺtky a miešajte, kým sa nespoja. Nakoniec pridáme celozrnnú múku a všetko premiešame stierkou
- Pripravenú zmes vložíme do zdobiaceho vrecka a vytvarujeme z nej úhľadné piškóty. Umiestnite ich priamo na plech vyložený papierom na pečenie
- Piškóty vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 10 minút. Počas tejto doby by mali byť pekne upečené. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť
- Čokoládu rozdeľte na menšie kúsky a vložte do misky. Pridajte k nej olej a roztopte ju vo vodnom kúpeli. Z pripraveného želé vykrajujeme kolieska, ktorých veľkosť pripomína tvar piškót. Kúsky položíme na piškóty a polejeme ich vychladnutou čokoládou. Uložíme do chladničky, aby čokoláda stuhla. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.