02.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Vural Yavas).
Vzhľadom na krátku trvanlivosť nás všetkých zaujímalo, ako udržať chlieb dlhšie čerstvý. Ak je bochník, ktorý ste si nedávno kúpili, gumový alebo tvrdý, žiadne obavy. Pomôže jednoduchý trik.
Od džemu na toaste až po chrumkavé krutóny s polievkou. Čerstvý chlieb je základom jedál v mnohých slovenských domácnostiach. Napriek svojej všestrannosti však niekedy zistíte, že bochník začne schnúť skôr, ako ho budete môcť použiť. Našťastie v tomto prípade pomôžu aj spoľahlivé domáce triky .
Ako predĺžiť čerstvosť chleba a zachovať jeho chuť? Pomôže jednoduchý trik
Ak vás nebaví vyhadzovať zvyšky stvrdnutých a zatuchnutých kúskov chleba, existuje geniálny a jednoduchý spôsob, ako udržať chlieb dlhšie čerstvý. To všetko vďaka cenným vlastnostiam jablka. Šťava v ňom obsiahnutá zabráni tomu, aby chlieb po pár hodinách nákupu zgumenel a chlieb si udrží vlhkosť až 2 týždne. Nakrájané jablko vložte do vrecka alebo na iné miesto, kde skladujete chlieb. Môžete použiť aj šupky z jabĺk. Nezabudnite pravidelne vymieňať ovocie, aby ste zabránili vzniku plesní.
Ako udržať chlieb dlhšie čerstvý? Dôležité je miesto, kde chlieb skladujete
Chlieb hrá v našom kulinárskom svete dôležitú úlohu. Dávka čerstvého chleba má však špecifickú trvanlivosť, po prekročení ktorej sa môže stať nepožívateľným a zatuchnutým.
Vystavenie vzduchu, vlhkosti a teplu môže len urýchliť proces kryštalizácie škrobu prítomného v chlebe. Môže tiež podporovať rast plesní a baktérií. Preto je dôležité správne skladovať už od momentu nákupu alebo upečenia. Tu je niekoľko spôsobov, ako predĺžiť trvanlivosť chleba:
- Chlieb neskladujte v chladničke. To môže urýchliť proces degradácie škrobu a straty vlhkosti, čo spôsobí, že chlieb zatuchne.
- Chlieb zabaľte do fólie alebo plastového vrecka so zipsom. Dôvod? Aj malá vlhkosť rýchlo povedie k tvorbe plesní.
- Vložením bochníka do chlebníka sa vytvorí prostredie, ktoré vyrovná vlhkosť potrebnú pre mäkký chlieb a cirkuláciu vzduchu.
- Zmrazovanie chleba môže zabrániť zatuchnutiu, pretože môže zabrániť degradácii škrobu a udržať chlieb stabilný. Pred vložením do mrazničky nezabudnite chlieb zabaliť do fólie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zmiešajte ocot a 2 polievkové lyžice saponátu. Svokra ostane bez slov, keď vojde do kúpeľne
Toto sú najšpinavšie miesta a predmety v kuchyni. Majú na sebe najviac choroboplodných zárodkov
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.