02.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock_Aris Setya).
Máte v chladničke tofu a neviete čo s ním? Začnite svoje dobrodružstvo s touto ingredienciou prípravou chrumkavých rezňov. Okrem obaľovania je dôležitá aj marináda. Vďaka nemu bude jedlo chutné a jedinečné. Akonáhle zacítite túto vôňu, na mäso nadobro zabudnete.
Hovorí sa, že zlé tofu neexistuje, iba ľudia, ktorí ho nevedia pripraviť. Hoci toto porekadlo treba brať s rezervou, slabo dochutené tofu svojou chuťou neohromí. Tento sójový syr je nevýrazný a bez chuti. To je obrovská výhoda, pretože vďaka nej si môžeme vnútiť chuť tofu sami. Základom je dobrá marináda a vhodný čas marinovania. Vyskúšajte recept na tofu rezne a staňte sa majstrom vegetariánskej kuchyne.
Ingrediencie na kotlety:
- 500 g pevného tofu,
- 5 lyžíc olivového oleja,
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky,
- 1 čajová lyžička trstinového cukru,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 čajová lyžička sladkej papriky,
- 1 čajová lyžička zelenej bylinky,
- olej na vyprážanie.
Ingrediencie na zápražku:
- 250 g pšeničnej múky,
- 200 g panko strúhanky alebo strúhanky,
- 2 polievkové lyžice majonézy,
- 3 polievkové lyžice vody,
- 1 čajová lyžička sladkej mletej papriky,
- 1 lyžička granulovanej cibule,
- 1 čajová lyžička granulovaného cesnaku,
- soľ a korenie podľa chuti.
Tofu rezne poraziť bravčové kotlety. Len nezabudnite ich dlho marinovať
- Tofu treba scediť od prebytočnej vody, potom zabaliť do papierovej utierky a pritlačiť niečím tenkým (napr. sklenenou miskou), aby sa kocka tofu mierne sploštila a zmenila sa jej štruktúra. Vďaka tomu bude kotleta viac chrumkavá ako hubovitá.
- Scedené a rozdrvené tofu prekrojíme na polovicu, aby sme získali tenké rezne.
- V samostatnej miske zmiešajte olivový olej, sójovú omáčku, trstinový cukor, sladkú papriku a pažítku. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak.
- Plátky tofu uložíme do hlbokej misky a zalejeme marinádou. Vložte ich do chladničky, najlepšie na niekoľko hodín alebo cez noc. Čím dlhšie bude tofu marinovať, tým bude chutnejšie.
- V jednej miske zmiešajte majonézu a vodu. Do druhého nasypeme múku, do tretieho panko/strúhanku a všetky koreniny.
- Rezne obalíme v poradí múka – voda s majonézou – strúhanka s korením.
- Tofu rezne opečieme na dobre rozohriatom tuku zo všetkých strán, kým poleva nezhnedne. Hotové ich poukladáme na plech vystlaný papierom. To nám pomôže zbaviť sa prebytočného tuku.
Tofu rezne najlepšie chutia s jogurtovou omáčkou a zemiakmi a šalátom. Tento návrh bude dokonalou náhradou mäsa a môže dokonca presvedčiť vašu domácnosť, aby prijala vegetariánsku kuchyňu. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Cuketový kečup: Zdravá a chutná alternatíva k paradajkovej omáčke
Koláč miešaný lyžicou pripravíte za 5 minút. Je vhodný pre každého. Nič nemôže byť jednoduchšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.