3.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Markus Winkler).
Hliva ustricová sa v posledných rokoch stáva čoraz obľúbenejšou. Obľúbili si ich najmä vegetariáni a vegáni, pre ktorých môžu byť tieto huby zdravou a chutnou náhradou mäsa. Z hlivy ustricovej sa dajú pripraviť vynikajúce trojobaly alebo sa dá vyprážať na panvici s trochou korenia. Najlepšie sú však v chrumkavom obale.
Ako pripraviť hlivu ustricovú tak, aby jej chuť dostala všetkých hostí do kolien? Nemusíte vymýšľať zložité recepty. Genialita tohto pokrmu spočíva v jeho jednoduchosti. Hlivu ustricovú očistite a opečte ako nugetky. Budú chrumkavé a zamilujú si ich aj tí najzarytejší mäsožravci. Podávajte ich s pikantnou omáčkou alebo spolu so šalátom a zemiakmi. V každom prípade chutia šialene lahodne.
Zloženie:
- 500 g hlivy ustricovej,
- 2 vajcia,
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky,
- niekoľko kvapiek omáčky sriracha,
- 2 šálky panko strúhanky alebo strúhanky,
- pol čajovej lyžičky sladkej papriky,
- štipka štipľavej papriky,
- soľ a korenie,
- olej na vyprážanie.
Chrumkavé nugetky z hlivy ustricovej. Instantné občerstvenie vo vege verzii
Hlivu ustricovú očistite nožom a suchým štetcom. Nezabudnite nikdy neumývať hlivu pod vodou. Budú potom nasiaknuté a vodnaté a stratia všetku svoju arómu a chuť. Okrem toho by sa namočené hlivy ťažko vyprážali. Očistené a nakrájané huby na menšie kúsky (aby svojím tvarom pripomínali nugetky) okoreňte korením a odložte bokom.
Do misky rozbijeme dve vajcia. Rozdrvte ich vidličkou, potom ochuťte sójovou omáčkou a sriracha. Do druhej misky nasypte panko strúhanku alebo strúhanku a ochuťte sladkou a pálivou paprikou. Každú hubu ponorte najprv do ochutených vajec a potom do strúhanky a po častiach ju vložte do dobre rozpáleného oleja. Hlivu ustricovú smažte z každej strany, kým nie je chrumkavá a zlatistá. Takto pripravené hríbové nugetky budú perfektným občerstvením na vegetariánsku párty, hoci s pridaním zemiakov a šalátu môžu byť aj výživnou večerou. Hliva ustricová v tejto verzii chutí božsky s pridaním pikantnej chilli omáčky. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Majú viac vitamínov ako niektoré druhy zeleniny. Jedzte ich pre svoje srdce a imunitu
Rozdrvte ho a zmiešajte s vodou a droždím. Hríby budú rásť ako po daždi. A na parapete
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.