Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Vegánsky čokoládový koláč je kulinársky hit. Je bezlepkový, bez cukru a pripravíte ho úplne bez pečenia

3.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anela T). Vegánsky bezlepkový čokoládový koláč bez cukru. Niekto povie, že je to výmysel, ale my hovoríme, že je to dokonalý dezert. Chutí šialene,...

3.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anela T).

Vegánsky bezlepkový čokoládový koláč bez cukru. Niekto povie, že je to výmysel, ale my hovoríme, že je to dokonalý dezert. Chutí šialene, je vizuálne pôsobivý a rozhodne zdravší ako tradičné koláče. Navyše božská kombinácia datlí, kávy a čokolády z neho urobí stredobod pozornosti na každom večierku alebo stretnutí.

Foto: shutterstock/Anela T

To, že koláč musí byť sladký, je samozrejmosť, ktorú sa nikto neodváži spochybniť. Sladkosť však nemusí byť dosiahnutá len bielym cukrom. Oveľa zdravšou možnosťou je zvoliť erytritol alebo agávový sirup. V prípade tohto koláča sa oplatí použiť tento trik a vychutnať si dezert bez výčitiek. Vegánska čokoládová torta v tejto verzii je cukrárskym majstrovským dielom. Uspokojí každého, kto miluje sladkosti a kombináciu kávových a čokoládových tónov.

Prísady na vegánsky čokoládový koláč

Korpus:

  • 2/3 šálky sušených datlí
  • 1/3 šálky kokosových hoblín
  • 1/3 šálky mletých mandlí
  • 1/3 šálky expandovaného amarantu
  • 1/3 šálky rozdrvených sušienok (bez lepku)
  • 1 lyžička nesladeného kakaa
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 PL kokosovej múky
  • 1 PL arašidového masla
  • štipka soli

Čokoládová zmes:

  • 2 šálky konzervovaného kokosového mlieka
  • 150 g vegánskej čokolády
  • 4 PL javorového alebo agávového sirupu
  • 1 čajová lyžička agar agaru

Kávová zmes:

  • 2 šálky konzervovaného kokosového mlieka
  • 5 PL erytritolu
  • 3 PL arašidového masla
  • 2 PL instantnej kávy
  • pol lyžice čokoládového pudingu
  • 1 čajová lyžička agar agaru

Ďalšie prísady:

  • 100 g malín do koláča
  • kakao na zdobenie
  • hrsť čerstvých malín na ozdobu

Vegánsky koláč bez lepku a bieleho cukru. Zamilujete si jeho chuť

Korpus:

  1. Datle zalejte horúcou vodou a odložte na teplé miesto na 30-45 minút. Po uplynutí tejto doby ovocie scedíme a rozmixujeme na hladkú kašu
  2. Do datľovej pasty po častiach pridávajte zvyšné prísady, počnúc kokosovým olejom, a miešajte, kým pasta nebude lepkavá
  3. Datľový korpus vložte do plechu vyloženého papierom na pečenie a dôkladne ho pritlačte, aby sa vytvorila rovnomerná hladká vrstva. Celé to vložte do chladničky

Čokoládová zmes:

  1. V hrnci zohrejte kokosové mlieko s javorovým sirupom. Keď je tekutina dostatočne horúca, pridajte agar agar (pôsobí ako želatína) a intenzívne miešajte. Za stáleho miešania priveďte ingrediencie do varu a varte približne 3 – 4 minúty
  2. Hrniec s mliečnou zmesou odstavte z horáka. Pridajte rozdrvenú čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí
  3. Zmes šľahajte mixérom, kým nie je nadýchaná
  4. Vyberte korpus z chladničky, na vrch poukladajte maliny a zalejte ich nadýchanou čokoládovou zmesou. Celok opäť vložte do chladničky

Kávová zmes:

  1. V hrnci zohrejte kokosové mlieko s kávou, erytritolom a pudingom. Nakoniec pridáme agar agar a za stáleho miešania varíme asi 3 – 4 minúty
  2. Zmes odstavíme z horáka, pridáme arašidové maslo a mixujeme, kým nie je nadýchaná a hladká. Nechajte vychladnúť
  3. Mierne vychladnutú zmes opäť premiešajte a rozotrite ju na zvyšné vrstvy koláča
  4. Vegánsku čokoládovú tortu chladíme v chladničke aspoň 8 hodín, aby všetky vrstvy dôkladne stuhli

Hotový koláč ozdobte nesladeným kakaom a čerstvými malinami podľa vlastného želania. Takto pripravený dezert je nielen chutný, ale vyzerá veľmi luxusne. Výborne chutí so šálkou kávy alebo čaju. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jesenný tekvicový a pomarančový džem bez pasterizácie. Chutný doplnok do koláčov, croissantov a palaciniek

Vždy sa ukáže, že je to hit. Zvonka je chrumkavý, zvnútra mäkký a plný chuti


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Veľkonočný príbor sa bude lesknúť ako zrkadlo. Stačí im dopriať kúpeľ, ako je tento

11.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stocker SVP) Chcete, aby váš príbor na veľkonočnom stole vyzeral ako nový? Vôbec nemusíte investovať do drahých prípravkov. Stačí…

Čierna baza znižuje hladinu cukru a pomáha pri chudnutí. Stačí piť šťavu z bazy čiernej počas 7 dní

11.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Madeleine Steinbach). Čierna baza môže byť účinná pri kontrole hmotnosti a zlepšovaní zdravia čriev. Podľa výskumu môže šťava z…

Čo sa stane s vaším telom, ak budete jesť jogurt každý deň? Zoznam benefitov je dlhý

11.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Josep Suria). Ťažko nájsť v strave iný produkt, ktorý by bol taký univerzálny a mal taký pozitívny vplyv na…

Takúto obuv vám váš podológ neodpustí. Je to zločin proti vašim nohám.

11.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/G-Stock Studio). Zrejme dobre vieme, že o nohy by sme sa mali starať po celý rok, nielen keď ich…

Pridávam ju do zemiakových placiek v určitom čase. Sú zlatisté a chrumkavé

11.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DROBOT VIKTORIIA). Zemiakové placky sú jedným z najväčších kulinárskych pôžitkov a či už ich máte radšej so soľou, smotanou…

Auto Trendy

Ako správne prevádzkovať vozidlo s filtrom pevných častíc

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Bláznivý vynález environmentalistov alebo zariadenie, ktoré zachraňuje životné prostredie? Názory sa rozchádzajú. Isté však je, že DPF je súčasťou prakticky všetkých moderných dieselových vozidiel. Pozrieme…

MG ZS so „superhrubou“ reťazou rozdeľuje názory

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čínske autá, či už sa nám to páči alebo nie, si pomaly získavajú svoje miesto na európskom trhu. MG ZS, jedno z najlacnejších SUV, priťahuje…

Automobilová kríza v Taliansku: Je toto začiatok konca?

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Taliansko, krajina preslávená ikonickými automobilmi, sa zmieta v najväčšej kríze automobilovej výroby od konca druhej svetovej vojny. Produkcia vozidiel sa prepadla na úroveň roku 1956…

Kanada vracia úder: 25 % clo na americké autá!

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Kanadská vláda zareagovala razantne na clá Donalda Trumpa. Od stredy rána vstúpili do platnosti 25-percentné clo na autá dovážané z USA. Očakávajú sa vyššie ceny…

Najpodivnejší Classe G všetkých čias: Keď sa luxus spojí s vesmírom

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si vozidlo, ktoré kombinuje luxus, futuristický dizajn a dobrodružnú atmosféru vesmírnej misie. Mercedes-Moncler Project Mondo G nie je iba auto – je to umelecké…

Bad Ems: Kúpeľný klenot, kde sa liečili cisári, teraz na zozname UNESCO

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa história snúbi s liečivou silou prírody, kde sa prechádzali európski panovníci a kde môžete načerpať energiu v termálnych prameňoch. Bad…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov