3.10 2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/karthik reddy).
Ak hľadáte recept na dokonalé vafle, ponáhľame sa vám pomôcť. Recept na vafle je jednoduchý, ale niekedy vyjdú gumené, chýba im nadýchanosť a celkovo sú akési „nič moc“. A domáce vafle majú byť rovnako chutné ako tie zo stánku pri mori, alebo dokonca lepšie! Dnes vám povieme, ako dosiahnuť vafľovú dokonalosť. Žiadne mlieko vám nepomôže, kľúčom k úspechu je iný nápoj.
Pokiaľ ide o vafle, asi všetci si ich spájame s dovolenkou, keď sme sa prechádzali po námestiach, po prímorských promenádach alebo sedeli v atmosférických cukrárňach. Vafle sú bezstarostnou chuťou a prečo by sme mali čakať až do sviatkov, aby sme si ich mohli opäť vychutnať? Veď najlepšie vafle si môžeme pripraviť aj doma a kľúčom je cesto. Nepridávajte mlieko, namiesto neho použite cmar. Vafle budú nadýchanejšie, mäkšie a zvonka božsky chrumkavé.
Cmarové vafle – omnoho lepšie ako zo stánku pri mori
Ingrediencie:
- 500 ml prírodného cmaru
- 300 g pšeničnej múky, najlepšie typ 650
- 2 stredne veľké vajcia
- cca. 70 g masla (musí byť rozpustené)
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 plná čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli
- obľúbené polevy na podávanie
Cmarové vafle – ako ich pripraviť
- Na začiatku sa uistite, že všetky prísady, najmä cmar a vajcia, majú izbovú teplotu
- Pripravte si dve misky. Do jednej z nich preosejte múku, pridajte prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Dôkladne premiešajte. Do druhej nalejte cmar, rozšľahajte vajcia a pridajte cukor a štipku soli. Všetky prísady spolu premiešajte
- Mokré prísady nalejte do suchých a vymiešajte na hladké cesto, pričom na konci miešania pridajte rozpustené maslo. Misku na niekoľko minút odstavte, aby sa lepok v múke spojil
- Vaflovač riadne predhrejte a zľahka vymažte maslom alebo olejom. Potom pomocou naberačky nalejte cesto a vyprážajte pri plnom výkone. Snažte sa vaflovač počas pečenia neotvárať. Zvyčajne to trvá 3 až 4 minúty
Takto pripravené vafle sú dokonalé v každom ohľade – vnútri mäkké a nadýchané, zvonka príjemne chrumkavé. Ak ich dozdobíte šľahačkou a ovocím, ich chuť vás vráti o niekoľko mesiacov späť, priamo na dovolenku.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nadýchané jogurtové lievance s prekvapením. Táto jesenná príloha je teraz v každej domácnosti
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.