Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Starý vidiecky recept na tvarohový koláč. Na syre veľmi záleží – jeden druh nestačí

7.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pierre a pierre). Existuje niečo lepšie ako nádherná vôňa čerstvého tvarohového koláča, ktorá sa šíri celým domom? Áno, ešte lepšia je jeho chuť a...

7.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pierre a pierre).

Existuje niečo lepšie ako nádherná vôňa čerstvého tvarohového koláča, ktorá sa šíri celým domom? Áno, ešte lepšia je jeho chuť a dnes vám prezradíme recept na tvarohový koláč presne taký, aký pred rokmi pripravovali naše babičky. Recept je jednoduchý, ale vyberte si ten správny syr – odtučnený vám nebude stačiť.

Foto: shutterstock/pierre a pierre

Na prípravu pravého vidieckeho cheesecaku nie sú potrebné žiadne špeciálne zručnosti. Potrebujete len niekoľko jednoduchých ingrediencií, výkonnú rúru a trochu času. Aby náš cheesecake chutil ako ten od babičky, musíte začať so syrom. Mal by byť čo najkvalitnejší, najlepšie nakrájaný na kocky a dvakrát alebo trikrát vlastnoručne zomletý. Najlepšie je kúpiť si syr nakrájaný na kocky a sám si ho dva alebo trikrát pomlieť a najlepšie je vybrať polotučný, vďaka ktorému je koláč mäkký a krémový.

Starý recept na vidiecky tvarohový koláč. Presne ako od babičky

Ingrediencie na drobivý spodok:

  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • 1 šálka celozrnnej múky
  • 1 PL kyslej smotany
  • 4 ploché lyžice cukru
  • pol čajovej lyžičky prášku do pečiva

Syrová zmes:

  • 8 vajec z farmy
  • 1,5 kg polotučného tvarohu
  • 400 ml smotanového syra
  • cca. 1,5 šálky cukru
  • vyžmýkaná citrónová šťava

Postup:

  1. Na dosku preosejte múku, pridajte nakrájané studené maslo, vajce, prášok do pečiva, smotanu a cukor. Prísady najprv spojíme sekaním nožom a potom cesto intenzívne vymiesime. Pripravte si formu na pečenie a vyložte ju papierom. Potom doň vložte cesto, dôkladne ho rozotrite po celej ploche a pečte 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Kým sa drobivý spodok pečie, postarajte sa o syrovú zmes. Začnite mletím syra. Ideálne je urobiť to dvakrát, ak máte čas, tak trikrát.
  3. Oddeľte bielka od žĺtkov. Žĺtky vylejte do veľkej misy a vyšľahajte ich s cukrom. Potom po lyžiciach pridávajte mletý syr. Pridajte aj smotanu a citrónovú šťavu.
  4. Bielka vyšľahajte do tuhej peny a postupne ich pridávajte do syrovej zmesi, pričom jemne miešajte, aby ste nepoškodili jemnú štruktúru bielkov.
  5. Syrovú zmes preneste na upečené dno a vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečte 15 minút a potom znížte teplotu na 170 stupňov. Pri tejto teplote pečte jednu hodinu. Po upečení nechajte cheesecake odpočívať s mierne pootvorenými dvierkami rúry.

Takýto koláč je ideálnym dezertom na víkendovú kávu s rodinou alebo priateľmi. Ozdobte ho glazúrou, polevou alebo ho jednoducho posypte práškovým cukrom – celý podnos zmizne v okamihu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rýchlejší recept na tvarohový koláč nenájdete. Môžete ho pripraviť za 20 minút, bez mixéra alebo rúry

Vegánsky čokoládový koláč je kulinársky hit. Je bezlepkový, bez cukru a pripravíte ho úplne bez pečenia


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pridáte do polievky smotanu a po chvíli sa vám vytvoria škaredé hrudky? Pravdepodobne robíte túto chybu

27.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktoriia Hnatiuk). Polievka je takmer hotová,... zostáva ešte doplniť prídavok. Do hrnca teda pridáte smotanu! Na povrchu začnú plávať…

Slováci zmrazujú kôpor v škatuliach od zmrzliny, a to je tá najhoršia možná voľba. Vyberte si iný trik

26.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nifolwight, súkromný archív). Je možné kôpor zamraziť? Je to jeden z najlepších spôsobov, ako zachovať jeho chuť a vôňu…

Zabudnite na strúhanku. Najlepšie bravčové rezne, aké som kedy jedla. Mäkké vo vnútri a chrumkavé zvonka

26.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio). Ako pripravíte chutné a chrumkavé bravčové rezne? Niekedy sa nám podarí náhodou pripraviť jedlo ešte lepšie ako…

Budú hitom v kuchyni. Urobte si ich a na zemiaky zabudnete na niekoľko týždňov

25.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Zemiakové placky sú chutné, ale zároveň aj veľmi klišé. Samozrejme, nikomu ich nezakazujeme jesť, ale odporúčame vám, aby…

Hrnčekový koláčik poznám už roky a nikdy ma nesklamal. Môžete ho pripraviť za 5 minút

25.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Myslíte si, že na prípravu dobrého koláča potrebujete rúru? Vôbec nie. Dokonca ho ani nemusíte dávať do chladničky,…

Auto Trendy

Z Číny prichádza super kombi s takmer 1 000 PS

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Denza Z9 GT sa už predáva v Číne za cenu od 43 000 EUR a čoskoro sa dostane aj do Európy. Plug-in hybrid alebo elektrický…

Denné alebo stretávacie svetlá? Čo zapnúť pri jazde po našich cestách

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na Slovensku sú všetci vodiči na verejných komunikáciách povinní mať zapnuté svetlá. Stačí však mať zapnuté denné svetlá alebo musíte mať zapnuté aj stretávacie svetlá?

Nemecko predstavuje autonómny vlak. Nová éra na železniciach

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - ARTE je autonómny vlak vyvinutý spoločnosťou Alstom, ktorý Nemecko v pondelok predstavilo svetu. Ide o vlak, ktoré je určené na obsluhu regionálnych trás a na…

Bude výkonnejšia, než sa očakávalo

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Jeho výkon bude 280 k, podobne ako v prípade modelu Alfa Romeo Junior Veloce, namiesto pôvodne avizovaných 240 k. Príde v roku 2025.

Hyundai oznamuje aktualizácie pre Ioniq 5 N. Výkonný elektromobil dostane konfigurovateľný režim driftovania

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai približne pred rokom odhalil svoju najvýkonnejšiu verziu modelu Ioniq 5. Teraz kórejská automobilka oznamuje vylepšenia pre výkonný elektromobil.

Dacia dobýva Európu s motormi na LPG. Predala milión vozidiel s takýmito motormi

27.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť Dacia oznamuje, že v Európe predala milión vozidiel vybavených motorom na LPG. Táto motorizácia je k dispozícii v celom rade benzínových modelov.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov