8.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pbd Studio).
Nemusíte chodiť každý deň do miestnej pekárne, aby ste si kúpili čerstvý a voňavý chlieb. Namiesto toho si ho môžete urobiť sami. Aby ste sa vyhli prácnemu mieseniu a pečeniu v rúre, odporúča sa použiť špeciálny spotrebič. Pekáreň chleba je investícia, ktorá vám z dlhodobého hľadiska ušetrí veľa peňazí.
Cena kvalitného chleba je v súčasnosti vysoká. Ak sa však rozhodnete upiecť si ho sami, ušetríte čas aj peniaze. Samozrejme, najprv si na tento účel musíte kúpiť pekáreň, čo môže byť pre niektorých značná investícia. Ak však zrátame dlhodobé náklady na nákup chleba v pekárňach, ktoré čoraz viac ovplyvňuje inflácia, záver je zrejmý. Domáci chlieb z pekárničky je chutný, zdravý a šetrný k peňaženke.
Domáci chlieb z pekárničky. Jednoduchý spôsob, ako získať čerstvý chlieb
Domáci chlieb z pekárničky je zvonka chrumkavý a zvnútra mäkký a nadýchaný. Vďaka funkcii nastavenia časovača môžeme ísť spať s myšlienkou, že ráno nás zobudí lahodná vôňa čerstvého chleba, práve včas na chutné a výživné pečivo do školy alebo do práce. Programy prístroja nám umožňujú prispôsobiť chlieb našim potrebám. V závislosti od toho, čo si vyberieme, chlieb vyjde viac alebo menej prepečený. Môžete tiež nastaviť cieľovú hmotnosť chleba v pekárni.
Ingrediencie:
- 500 g chlebovej múky,
- 300 ml prevarenej vlažnej vody,
- 10 g sušeného droždia,
- 2 PL olivového oleja,
- 1 čajová lyžička soli,
- 1 polievková lyžica cukru,
- 2 PL sušeného mlieka,
- hrsť slnečnicových semienok,
- hrsť tekvicových semienok.
Chrumkavý chlieb so semienkami. Spôsob prípravy
Do misky pekárničky na chlieb dajte najprv mokré prísady: vodu a olej, a potom suché prísady: múku, droždie, soľ, cukor, sušené mlieko a slnečnicové a tekvicové semienka. V ďalšom kroku nastavte preferovaný program a ďalšie požadované nastavenia a…. Relaxujte. Prístroj za vás všetky ingrediencie premieša, vymiesi cesto a nakoniec upečie chlieb. Používanie pekárne chleba je intuitívne a triviálne, takže domáci chlieb môže dosiahnuť každý, aj ten najmenej kulinársky vzdelaný milovník chleba. Vychladnutý bochník nakoniec jednoducho nakrájajte na plátky a ozdobte obľúbenými sendvičovými prílohami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pripravte si ich už dnes a túto zimu budú mať cenu zlata. Jednoduché zaváraniny z červenej repy
Starý vidiecky recept na tvarohový koláč. Na syre veľmi záleží – jeden druh nestačí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.