9.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanya Consaul Photography).
Talianska kuchyňa nás sprevádza už mnoho rokov. Obnovujeme recepty, ktoré sú známe po celom svete, a ochutnávame ich tradičné chute. Tentoraz sa chceme presunúť aj na teplý taliansky vidiek a otestovať ďalší recept. Ide o jednoduché cestoviny, ktoré zaujmú každého.
Každý milovník talianskej kuchyne vie, že cestoviny sú skutočným kulinárskym pokladom. Pochutnávajú si na nich ľudia na celom svete a my sa veľmi často rozhodneme obnoviť si klasické recepty doma. Jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré všetci milujú, sú špagety a carbonara. Dnes vám chceme ukázať aj recept na chutné cestovinové jedlo, ale podávané inak ako v uvedených príkladoch. Sú to cestoviny s omáčkou Alfredo a kuracím mäsom. Toto jedlo poteší svojou jemnou chuťou, krémovou omáčkou a šťavnatým mäsom. Tieto cestoviny sa dajú pripraviť dvoma spôsobmi, pričom jeden zahŕňa pridanie smotany a druhý nie.
Omáčka Alfredo, známa aj ako „Fettuccine Alfredo“, je klasická talianska omáčka, ktorá vznikla v reštaurácii Alfredo alla Scrofa v Ríme. Majiteľ tejto reštaurácie Alfredo di Lelio vytvoril túto pochúťku v 20. rokoch 20. storočia. Nápad na tento pokrm sa zrodil, keď bola jeho manželka v pokročilom štádiu tehotenstva a jediné jedlo, ktoré mohla jesť, bola kombinácia cestovín, masla a parmezánu. Toto jednoduché jedlo si rýchlo získalo popularitu a stalo sa obľúbeným u mnohých ľudí na celom svete.
Recept na cestoviny s omáčkou alfredo a kuracím mäsom
Ingrediencie:
- 350 g obľúbených cestovín
- 2 kuracie prsia
- 3 lyžice masla
- 450 ml 40% smotany (voliteľné)
- 600 g strúhaného parmezánu
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Spôsob prípravy:
- Najprv sa postarajte o mäso. Kuracie mäso dôkladne opláchnite, osušte a odstráňte chrupavky a blany. Nakrájajte ho na veľké kocky a posypte soľou a korením.
- Vo veľkom hrnci priveďte vodu so soľou do varu a uvarte v nej cestoviny podľa návodu na obale. Po uvarení cestoviny sceďte, ale pol šálky vody z varenia nechajte.
- Kým sa cestoviny varia, môžete si opiecť kuracie mäso. Robte to na strednom ohni, kým nezíska zlatohnedú farbu. Potom ho vyberte na tanier.
- Na tej istej panvici, na ktorej ste opekali mäso, rozpustite maslo. Pridajte nasekaný alebo pretlačený cesnak. Niekoľko okamihov cesnak opekajte.
- Potom (prípadne) prilejte smotanu, premiešajte a priveďte do varu. Keď začne smotana vrieť, znížte teplotu a všetko varte asi 3 minúty, kým omáčka nezhustne.
- Teraz je čas pridať nastrúhaný parmezán. Omáčku dôkladne a intenzívne premiešajte, aby bola hladká a bez hrudiek. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu scedenej vody z varenia cestovín.
- Do omáčky vhodíme vyprážané kuracie mäso a dôkladne premiešame. Uvarené cestoviny dajte na taniere a zalejte ich omáčkou. Vrch ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a čerstvo mletým korením.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zemiakové placky získajú novú chuť, ak zmeníte hlavnú ingredienciu. Sú s ňou stokrát lepšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.