11.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Cesarz).
Jeseň je časom hrejivých polievok, teplých čajov a samozrejme sladkého pečiva. Samozrejme, na jeseň si pochutnávame na jablkových a slivkových koláčoch, ale najlepším jesenným koláčom je tvarohový. Ale nie len taký hocijaký, ale tekvicový cheesecake. Je taký krémový a jemný, že sa mi zbiehajú slinky, len keď naň pomyslím.
Tekvicový cheesecake nesmie chýbať na zozname sladkého pečiva, ktoré pripravíte túto jeseň. Recept je veľmi jednoduchý a najťažšia časť bude jednoducho príprava pečeného tekvicového pyré. Ak máte radi cheesecake, ale chcete do svojej domácnosti vniesť úplne novú chuť, tento recept musíte vyskúšať. Najlepšie zo všetkého je, ak si už teraz predhrejete rúru – bude sa vám to hodiť hneď dvakrát.
Tekvicový cheesecake – najlepší koláč na jeseň
Ingrediencie:
- 1 tekvica (mali by ste z nej získať asi 0,5 kg pyré)
- 1 kg mletého tvarohu, najlepšie polotučného
- 160 g cukru
- 4 veľké vajcia
- 1 balenie vanilkového pudingu bez cukru
Na spodok:
- pol kocky masla
- cca 200 g sušienok alebo maslových sušienok (môžu byť aj kakaové sušienky)
- plochá čajová lyžička škorice
Spôsob prípravy:
- Začnite prípravou tekvicového pyré. Nakrájajte tekvicu na kúsky, najlepšie rovnakej hrúbky – môžu to byť pásiky alebo kocky, ako vám to vyhovuje. Potom kúsky zeleniny poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečte približne 50 minút.
- Kým sa tekvica pečie, pripravte si spodok. Sušienky vložte do misy mixéra a rozomeľte ich na prášok. V hrnci rozpustite maslo a pridajte ho k pomletým sušienkam. Pridáme škoricu a miesime do hladka. Potom preneste sušienkový základ na plech, v ktorom chcete piecť cheesecake, a dôkladne ho uhlaďte. Vložte do chladničky.
- Upečenú tekvicu vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Potom ju rozmixujte v mixéri a vložte do sitka, aby jemne odtiekla prebytočná tekutina. Pyré môžete pretlačiť aj cez utierku.
- Vychladnutú tekvicu preložte do misky. Pridajte tvaroh a pudingový prášok a rozmixujte. Oddeľte bielka od žĺtkov. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do hladka a potom po lyžiciach primiešajte rozmixovaný tvaroh. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho do tvarohovej zmesi. Miešajte opatrne, aby ste nepoškodili štruktúru bielkov.
- Tvarohovú zmes nalejte na vychladnutý základ sušienok. Potom vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte jednu hodinu a nechajte vychladnúť s mierne pootvorenými dvierkami rúry. Po upečení ozdobte práškovým cukrom alebo bielou čokoládovou polevou.
Takýto cheesecake je vysnívaným dezertom každého milovníka jesene. Ak máte chuť na niečo sladké a zároveň chcete pocítiť atmosféru tohto krásneho ročného obdobia, tekvicový cheesecake vám v tom určite pomôže.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
O tejto pochúťke nepočuli ani najstaršie babičky. Mäkké cesto a sladké potešenie vo vnútri
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.