13.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/K Suwattarakul).
Bujón je ideálnym základom pre mnohé jedlá na večeru. Zvyčajne sa používa na prípravu polievok a omáčok a používa sa aj na prípravu najobľúbenejších jedál. Tentoraz by ste ho mali použiť na prípravu orientálneho pokrmu. Prihoďte teda doň niekoľko nezvyčajných ingrediencií a prekvapte chuťou celú rodinu.
Čínska kuchyňa je plná originálnych chutí a jednou z najznámejších a najikonickejších kulinárskych oblastí Číny je Sečuán. Táto kuchyňa je známa svojimi intenzívnymi, korenistými chuťami a teší milovníkov jedál na celom svete. Jedným z najklasickejších sečuánskych jedál je pikantná polievka, ktorá spája rôzne chute a vône.
Na prípravu polievky, ktorá tak chutí nielen miestnym obyvateľom, ale aj turistom, je potrebné zásobiť sa aromatickými a charakteristickými produktmi. V prvom rade sa oplatí kúpiť cesnak a zázvor a nezabudnite na pikantnú kari pastu. Milovníci pikantných chutí do nej môžu pridať nakrájané kúsky štipľavej papriky, ako aj mletú štipľavú papriku.
Recept na sečuánsku polievku
Ingrediencie:
- 1,5 litra vývaru,
- 2 stredne veľké kúsky zázvoru,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 300 g čínskej kapusty,
- 300 g hovädzieho mäsa,
- 5 sušených húb MUN,
- 2 PL sezamového oleja,
- 3 PL sójovej omáčky,
- 2 PL červenej kari pasty,
- lyžica ryžového octu,
- pažítka na ozdobu,
- 50 g sójových rezancov,
- soľ,
- korenie.
Spôsob prípravy:
- Vývar nalejte do veľkého hrnca a na miernom ohni ho priveďte do varu. Pridajte očistený zázvor, cesnak nakrájaný na malé kúsky a umytú a nakrájanú čínsku kapustu. Znížte teplotu a všetko varte približne 30 minút.
- V samostatnom hrnci uvarte sójové rezance podľa návodu na obale. Scedíme a necháme vychladnúť.
- Hovädzie mäso nakrájajte na tenké plátky. Na panvici rozohrejte sezamový olej a plátky opečte. Potom pridajte sójovú omáčku, kari pastu a ryžový ocot. Dôkladne premiešajte, aby omáčka pokryla celý povrch mäsa.
- Mäso pridajte do uvareného vývaru spolu s namočenými hubami a uvarenými rezancami. Polievku vráťte na stredný oheň a varte 5 minút.
- Nakoniec polievku podľa potreby dochuťte soľou a korením. Pred podávaním každú porciu ozdobte nasekanou pažítkou. Môžete ich tiež posypať opraženými sezamovými semienkami.
Prajeme dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Lahodná polievka, ktorú môžete jesť bez obmedzení a nepriberiete! Určite to nebude zbytočné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.