18.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/sweet_meggi).
Jeseň je čas, keď využívame výhody prírody a vytvárame mnoho jedál a pečiva s použitím tekvice. Je to taká univerzálna zelenina, že sa hodí do polievok, palaciniek aj koláčov. Dá sa z nej pripraviť aj chutný chlieb, ktorý je skvelý na druhé raňajky alebo popoludňajší čaj. Pozrite si, ako ho pripraviť.
Existuje veľa receptov na tekvicový chlieb, ktorý sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi. Jedno video však v poslednom čase zasiahlo TikTok a používatelia si podľa tohto receptu dychtivo pečú chlieb a básnia o jeho chuti. Poradíme vám, ako ho pripraviť.
Je to hit TikToku. Mnohí ľudia tento chlieb milujú
Tekvicový chlieb pripravený podľa receptu z Tiktoku od Jasmine Leon si získal srdcia mnohých ľudí. Hlavne preto, že je mimoriadne jednoduchý na prípravu a jeho chuť je lahodnejšia ako koláče kúpené v cukrárni.
Tento jednoduchý recept si veľmi obľúbili fanúšikovia TikTokerky, ktorí pod videom dostali mnoho pochvalných komentárov, v ktorých chválili aj lákavý vzhľad upečeného výrobku. Niektorí tiež ubezpečili, že sa do pečenia tohto skvele vyzerajúceho chleba pustili hneď.
Recept na tekvicový chlieb. Čo potrebujete kúpiť?
Nákupný zoznam potrebný na prípravu tekvicového chleba tiež nie je veľmi dlhý, čo nám určite uľahčí prípravu tohto pečiva. Podľa receptu budeme potrebovať:
- 2 vajcia,
- 2 lyžičky prášku do pečiva,
- 2 lyžičky korenia,
- 400 g tekvicového pyré,
- 2 šálky celozrnnej múky,
- pol šálky cukru,
- pol šálky hnedého cukru,
- pol šálky mlieka,
- lyžicu olivového oleja,
- pol lyžičky sódy bikarbóny,
- 1 lyžičku soli.
Ako pripravíte slávny tekvicový chlieb?
Samotná príprava tekvicového chleba je veľmi rýchla a nepotrebujeme na ňu žiadne prehnané kuchárske zručnosti. Je to teda dobrý recept pre každého, dokonca aj pre amatérov, ktorí s pečením alebo tekvicou ešte len začínajú.
Tu nájdete postup, ako postupovať krok za krokom:
- Pripravte si tekvicové pyré tak, že ho nakrájate na malé kúsky a položíte ich na plech vystlaný papierom na pečenie šupkou nadol. Pečte 30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia, kým tekvica nie je dostatočne mäkká, aby sa dala oddeliť od šupky. Po vychladnutí dužinu rozmixujte. Ak nemáte toľko času, môžete použiť aj hotové pyré z obchodu.
- Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme tekvicové pyré a dôkladne premiešame.
- Prisypte biely a hnedý cukor a pridajte mlieko a olivový olej. Celé to opäť premiešajte a pridajte múku, sódu bikarbónu, soľ, prášok do pečiva a nové korenie.
- Keď sú ingrediencie dôkladne premiešané, nalejte cesto do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.
- Chlieb pečieme jednu hodinu pri teplote 180 stupňov Celzia. Nakoniec chlieb posypeme práškovým cukrom alebo posypeme nasekanými orechmi.
Môžete si tiež, pripraviť polevu zo smotanového syra zmiešaného s maslom, vanilkou, mliekom a práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Chlieb mŕtvych – nadýchané, sladké pečivo v tvare kostí. V Mexiku sa pečie na Deň mŕtvych.
Sekaný koláč. Znie to kontroverzne, ale chutí to božsky. Je to najlepší dezert na jeseň
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.