19.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DariaKM).
Cestoviny s lesnými hubami sú dobrým nápadom nielen na chutný obed, ale aj na teplú večeru, napríklad po niekoľkohodinovom hubárčení. Dve výhody naraz – zdravá prechádzka v lese a samozrejme, čerstvé huby. Nižšie je uvedený recept na cestoviny s hubovou omáčkou.
Hubová večera – recept, ktorý si nenecháte ujsť
Večera s hubami, ktoré sme si sami nazbierali, je nebíčko v ústach! Cestoviny s hubami sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj veľmi chutné. Počas prípravy sa vôňa bude šíriť celým domom. Nižšie nájdete triviálne jednoduchý recept na chutnú večeru s hubami.
Cestoviny s hubami – recept krok za krokom:
Ingrediencie:
- približne 200 g šampiňónov
- približne 150 g cestovín
- 1-2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 veľká cibuľa
- približne pohár 33 % smotany
- nasekaná petržlenová vňať
- váš obľúbený strúhaný syr
- soľ, korenie – podľa chuti
Príprava:
- Očistite huby. Umyte ich a osušte. Potom ich nakrájajte na plátky.
- Potom sa pustite do prípravy cestovín. Cestoviny uvarte v osolenej vode. Dbajte na to, aby ste ich nerozvarili.
- Ošúpte cibuľu, nakrájajte ju nadrobno a orestujte na panvici. Pridajte huby. Huby premiešajte.
- Dochuťte korením.
- Potom znížite teplotu a pridajte smotanu.
- Nakoniec pridajte petržlenovú vňať.
- Vezmite časť syra a pridajte ho k hubám. Potom všetko spolu premiešajte.
- Preložte cestoviny na taniere, pridajte hubovú omáčku a podľa chuti posypte syrom. Vychutnajte si!
Cestoviny s hubami – je čas na kuriatka!
Cestoviny sa dajú pripraviť s rôznymi druhmi húb. Môžu to byť napríklad kuriatka, ktoré sú obľúbené v slovenských lesoch. Tu je jednoduchý recept na chutné cestoviny s hubami:
Hubová omáčka s kuriatkami:
Ingrediencie:
- 1 cibuľa
- 1-2 lyžice masla
- 250 g kuriatok
- 200 ml 33% smotany
- 1-2 trojuholníky taveného syra
- soľ, korenie, muškátový oriešok
- 1 čajová lyžička zemiakovej múky + voda na rozrobenie
Príprava:
- Kuriatka očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
- Vezmeme si panvicu a rozohrejeme na nej maslo.
- Pridáme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme huby.
- Smažte niekoľko minút. Znížte teplotu, pridajte tavený syr a smotanu.
- Z múky a vody pripravte zápražku. Opäť zrovnajte teplotu, aby sa zápražka nezrazila. Pridajte ku kuriatkám. Premiešajte a priveďte do varu.
- Omáčku podávajte s akýmikoľvek cestovinami alebo zemiakmi.
Hubová a papriková omáčka – recept, ktorý vás prekvapí svojou chuťou
Hubová a papriková omáčka má veľmi výraznú chuť. Hodí sa k cestovinám, ako aj k ryži alebo kaši. Ako ju pripraviť? Recept nájdete nižšie:
Ingrediencie:
- 200 ml zeleninového vývaru
- 2 papriky
- 200 g šampiňónov
- 3 póry
- olivový olej
- 1 PL zemiakovej múky
- soľ, korenie podľa chuti
- 1 PL smotany
Príprava:
- Umyte papriky, zbavte ich semienok. Pór dôkladne umyte. Nakrájajte zeleninu na menšie kúsky.
- Zeleninu vložte do vývaru.
- Varte niekoľko minút.
- Medzitým si pripravte huby. Očistite ich. Nakrájajte ich na menšie kúsky.
- Opečte ich na panvici.
- Pridajte ich do vývaru.
- Všetko niekoľko minút podusíme.
- Dochuťte podľa chuti.
- Potom urobte zápražku zo smotany a múky. Vychladíme spolu s vývarom. Dobre premiešajte a pridajte do hrnca. Priveďte do varu.
- Omáčku podávajte s cestovinami alebo ryžou.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Moja mama robí hubovú omáčku trochu inak. Je hustá, vonia a chutí nádherne. Zlatistý mok príde vhod
Aromatická domáca hubová polievka. Namiesto smotany pridajte túto ingredienciu – vyjde to šialene
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.