20.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/a1vector).
Nie je nič lepšie ako horúci čaj s medom počas chladného dňa. Ukazuje sa však, že mnohí z nás robia pri príprave zahrievacieho nápoja chybu. Skontrolujte, kedy pridať med do čaju, aby nestratil svoje živiny.
Keď sú teploty vonku čoraz nižšie, siahame skôr po teplých nápojoch. Mnohí z nás milujú čaj s medom. Je nielen chutný, ale má aj hrejivý účinok. Oplatí sa však vedieť, že pridávať med do horúceho čaju nie je vôbec dobrý nápad.
Čaj s medom má nielen hrejivý účinok. Sladké potešenie obsahuje veľa prospešných zložiek
Med je skvelou náhradou bieleho cukru. Nielenže prerušuje horkú pachuť čaju, ale dáva aj zaujímavú, mierne sladkú chuť. Čaj s medom zahreje, ale je aj mimoriadne zdravý, pretože med sám o sebe obsahuje množstvo živín. Obsahuje horčík, mangán, vápnik, fosfor, draslík a niacín.
Okrem toho má antibakteriálne vlastnosti, posilňuje imunitu, zmierňuje kašeľ a bolesť hrdla a vďaka prítomnosti polyfenolov podporuje mozgové funkcie. V chladných dňoch nie je nič chutnejšie ako horúci čaj s medom, no vieme ho naozaj pripraviť? Ukazuje sa, že mnohí z nás robia základnú chybu.
Pridávaš si med do horúceho čaju? Radšej to nerobte
Nie každý vie, že pridávanie medu do horúceho čaju spôsobuje degradáciu účinných látok v ňom obsiahnutých vplyvom vysokej teploty.
Keď med stratí svoje zdravotné vlastnosti, zostane len sladidlom, ktoré má pomerne veľa kalórií. V 100 gramoch je ich cez 300. Kedy je teda najlepší čas pridať med do čaju? Urobme to, keď nám nápoj trochu vychladne na cca 45-50 stupňov Celzia.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zahreje lepšie ako radiátor a bojuje s opakujúcimi sa infekciami. Jednoduchý recept na čaj z ihličia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.