22.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Katerininamd).
Pri príprave mäsa všetci chceme, aby bolo šťavnaté a plné chuti. Nie vždy sa však na to môžeme spoľahnúť, najmä keď používame nový recept. V tomto prípade sa nemusíte báť, pretože bravčová panenka z tohto receptu je nebo v ústach. Aby bola ešte chutnejšia, pridajte túto ingredienciu. Je to nebíčko v papuľke a definícia plnosti chuti.
Každý dom má svoje zvyky a recepty, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu. Aj v mojom dome sú takéto jedlá a jedným z nich je táto bravčová panenka v rúre. Vždy ju robil môj starý otec a nikdy nechcel prezradiť svoj tajný recept. Podarilo sa mu ho však vyrobiť a tu je teraz, môžete ho použiť. Do tohto receptu bola zaradená jedna prísada, ktorá sa vždy pridávala. Je to horčica, ktorá dodáva mäsu tú správnu chuť a prispieva aj k jeho šťavnatosti.
Takto pripravená bravčová panenka z rúry by sa mala podávať s klasickými zemiakmi a šalátom. Hodí sa aj k omáčke a ryži.
Recept na bravčovú panenku v rúre
Ingrediencie
- 1 kg bravčovej panenky,
- 2 cibule,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 2 lyžičky pikantnej horčice,
- čajová lyžička soli,
- čajová lyžička korenia
- čajová lyžička sladkej papriky,
- čajová lyžička sušenej majoránky,
- lyžička čerstvého sušeného rozmarínu,
- olej.
Príprava
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na drobné kocky, to isté urobte aj s cesnakom. Na panvici rozohrejte olej a zeleninu na ňom jemne orestujte.
- V miske zmiešajte 5 lyžíc oleja s majoránom, rozmarínom, paprikou, soľou a korením. Do zmesi pridajte horčicu a intenzívne premiešajte.
- Kúpenú bravčovú panenku dôkladne potrite touto zmesou. Preložte do vymastenej rúry a vložte do chladničky na približne 2 hodiny.
- Po tomto čase pridajte k mäsu opečenú cibuľu a cesnak. Misku prikryte alobalom a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 2 hodiny, pričom z času na čas skontrolujte, či je mäso prepečené.
- Po uplynutí tohto času opatrne vyberte pokrm z rúry a nechajte ho mierne vychladnúť. Hotové mäso nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a šalátom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Bravčová panenka je suchá a tvrdá? Pravdepodobne robíte dve základné chyby
Urobte túto malinovú omáčku a vaša svokra bude očarená
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.