23.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nelea33).
Niektorí ľudia ju milujú, iní nenávidia – samozrejme, hovoríme o pečeni. Všetko však závisí od správnej prípravy. Preto sa oplatí zistiť recept na mäso sprevádzané jesennými plodmi. A nie je potrebné používať panvicu: stačí marinovať, spojiť a upiecť v rúre.
Suchá, vláknitá a gumová pečeň je kulinárska nočná mora, pri ktorej vám naskočí husia koža už len pri pomyslení na ňu. Táto pôvabná dávka mäsa však môže chutiť celkom originálne a jedinečne. Stačí sa naučiť novú metódu a rozlúčiť sa so starými návykmi. Výsledok zaručene poteší vaše chuťové poháriky.
Pečeň v tomto vydaní má šialenú chuť. Tajomstvom je ovocie
Príprava pečene v mnohých slovenských domácnostiach má ďaleko od ideálu. Mäso sa zvyčajne robí v zhone, čo má za následok, že je suché, tvrdé a vláknité. Preto skôr, ako sa opäť dopustíte tejto kardinálnej chyby, pozrite si náš recept, ktorý úplne zmení tvár tohto klasického pokrmu. Všetko je otázkou mliečneho kúpeľa, korenia a chutných prísad.
Ako teda pripraviť dokonalú pečeň, mäkkú a doslova sa rozplývajúcu v ústach?
Ako sa ukázalo, je to jednoduchšie, ako by ste si možno mysleli. Stačí, ak mäso očistíte, namočíte do mlieka a potom ho vložíte do rúry. Predtým je však dobré vyložiť dno nádoby osmaženou cibuľou, potom príde na rad mäso a nakoniec…. sušené slivky! Táto sladkokyslá ovocná príloha sa k pečeni výborne hodí, dodá jej chuť a šťavnatosť. Stojí za zmienku, že takto podávaná pochúťka zaujme aj členov domácnosti a hostí.
Recept na lahodnú pečeň pečenú so sušenými slivkami
Ingrediencie:
- 400 g hydinovej pečene,
- mlieko,
- cibuľa,
- 6 sušených sliviek,
- 70 g masla,
- tymián,
- soľ,
- korenie,
- muškátový oriešok.
Spôsob prípravy:
- Pečeň umyte, osušte a očistite od všetkých blán. Mäso vložte na 30 minút do mlieka.
- Po tomto čase slivky nakrájajte na plátky a odkôstkujte.
- Cibuľu ošúpeme, nakrájame a s trochou cukru opražíme dozlatista.
- Cibuľou vyložíme nádobu vhodnú na pečenie v rúre. Na zeleninu navrstvíme pečeň zbavenú mlieka.
- Mäso prikryjeme polovicami sliviek. Dochutíme soľou, korením, tymiánom a muškátovým orieškom.
- Nakoniec na ovocie poukladajte maslo.
- Celé to pečte pri teplote 200 stupňov 25-35 minút.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najlepšie zemiaky, ktoré v okamihu zmiznú z tanierov. Tajomstvo spočíva v jednej ingrediencii
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.