27.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Vorona).
Hubárska sezóna sa pomaly končí. To znamená, že posledné kúsky húb sa oplatí naložiť, aby nám mohli robiť radosť aj v zime. Objavte osvedčený recept na najlepšie marinované huby od lesníka. Ich chuť vám nedá zabudnúť na jesennú klímu ani uprostred zimy.
Lesníci majú svoje tajomstvá. O niektoré sa radi delia viac, o iné menej. Recept na najlepšie marinované huby je jedným z tých tajomstiev, o ktoré sa radi podelia. Naučte sa pripraviť lahodnú marinádu, po ktorej poháre so zaváraninou zmiznú rýchlejšie, ako by ste chceli.
Ingrediencie na marinované huby od lesníka
Na prípravu marinády potrebujeme:
- 4 šálky vody,
- 1 šálku octu,
- 4 lyžice cukru,
- 5 lyžíc soli
- 4 strúčiky cesnaku,
- 1 lyžicu čierneho korenia,
- 8 zrniek nového korenia,
- 4 bobkové listy,
- 1 lyžicu horčice.
Prísady na marinádu sú uvedené pre približne 2 kg malých húb. Do tohto receptu sa najlepšie hodia masliaky a suchohríby.
Príprava marinovaných húb:
Prípravu začnite očistením húb. Masliaky ošúpte. Päť minút ich povarte vo vode s tromi lyžicami soli a štyrmi strúčikmi cesnaku. Scedíme ich a vložíme do čistých, sterilizovaných pohárov. Ak máte radi vôňu cesnaku, môžete do každej nádoby dať aj dva strúčiky.
Potom prejdeme k príprave marinády. Do hrnca dáme vodu, ocot, zvyšok soli, cukor a korenie a privedieme do varu. Keď tekutina zovrie, odstavte hrniec z horáka a nechajte vychladnúť.
Marinádu nalejte do pohárov a dbajte na to, aby bolo v každom pohári primerané množstvo korenia. Poháre pevne zaskrutkujte a vložte do veľkého hrnca. Zalejte vodou a pasterizujte približne 7-10 minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Aký je najlepší spôsob sušenia húb doma? Je potrebné ich umyť? Mikrovlnná rúra môže byť užitočná
Tieto huby môžete pestovať na vlastnom parapete. Nezabudnite však na anjelskú trpezlivosť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.