30.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).
Vývar je jednou z najobľúbenejších slovenských polievok. Je chutná, výživná a zahrievajúca. Ako ju urobiť ešte chutnejšou? No, stačí pridať polievkovú lyžicu tohto obľúbeného produktu.
Existuje veľa receptov na vývar a každá kuchárka má vlastné nápady na zlepšenie jeho chuti. Nie každý však vie, že lyžica tohto výrobku urobí chuť vývaru jedinečnou. O akej zložke hovoríme?
Pridajte túto tajnú prísadu do vývaru. Zvýši jeho chuť a urobí ho hustejším
Niektorí ľudia si nevedia predstaviť nedeľný obed bez vývaru. Toto jedlo kraľuje aj na večierkoch alebo rodinných oslavách. Existuje mnoho spôsobov jeho prípravy, ale ak chcete zvýrazniť jeho chuť a urobiť ho hustejším, pridajte lyžicu octu. Majte však na pamäti, že tento trik bude fungovať len s vývarom uvareným z mäsa, takže sa neodporúča pre vegánov alebo vegetariánov. Kyselina v octe rozpustí chrumkavé tkanivo v mäse a uvoľní želatínu, ktorá našu polievku krásne zahustí. Aký ocot si vybrať? Najlepšie sa osvedčí liehový ocot, ale môžeme pridať aj jablkový alebo vínny ocot. Ocot pridávame na konci varenia.
Ako sa zbavíte usadenín vo vývare? Vyskúšajte tento patent
Pri varení vývaru sa na mäse tvoria nevzhľadné usadeniny, ktoré sa zvyčajne odstraňujú pomocou cedidla. Existuje však trik, ktorý uľahčuje získanie čistého vývaru. Stačí, ak do vriaceho mäsového vývaru pridáte 1 alebo 2 bielky, ktoré pri zrážaní absorbujú usadeniny a ich vyberanie z polievky bude oveľa jednoduchšie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tento nápoj je vynikajúcou náhradou kravského mlieka. Prísady kúpite za pár drobných
Hrejivé nápoje na jeseň – 3 horúce recepty. Perníkové mlieko je naše číslo 1!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.