30.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Timolina).
Zemiakové placky sú známym pokrmom, ktorý je hotový za pár okamihov. Tento recept používame, keď máme príliš veľa zeleniny a nevieme, čo s ňou. Ak chcete trochu spestriť ich chuť, prečo ich neurobiť trochu inak. Nabudúce ich naplňte touto ingredienciou a všetci budú omdlievať od radosti.
Zemiakové placky sú pre každého známym jedlom na večeru. Ich chuť a spôsob podávania sa mierne líšia v závislosti od receptu a krajiny, v ktorej ich jeme. Jedno však zostáva rovnaké – vždy rýchlo zmiznú z našich tanierov. Podľa klasického receptu sa strúhané zemiaky kombinujú s cibuľou, vajcami a múkou. Nič viac nie je potrebné na to, aby chutili vynikajúco. K takémuto tradičnému receptu sa však oplatí pridať ešte niečo navyše. S ďalšími prísadami môže byť chuť ešte lepšia.
Navrhujeme kombinovať zemiakovú plnku s bryndzou, ktorá sa v mnohých domácnostiach nepoužíva príliš často. Plnka s bryndzou, charakteristickým syrom s intenzívnou chuťou, je vrcholom celého pokrmu. Bryndza má krémovú konzistenciu a dokonale sa snúbi s chuťou zemiakov. Okrem toho dodáva tomuto jedlu jedinečný charakter.
Recept na zemiakové placky plnené bryndzou
Ingrediencie:
- 5 veľkých zemiakov,
- 3 polievkové lyžice pšeničnej múky,
- veľká cibuľa,
- 2 vajcia,
- 200 g bryndze,
- olej na vyprážanie,
- soľ,
- korenie.
Spôsob prípravy:
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na veľkom strúhadle. Nechajte ich niekoľko minút odstáť v miske, potom nechajte odkvapkať prebytočnú tekutinu. Ošúpeme a nastrúhame cibuľu a pridáme ju k zemiakom.
- Do zemiakov rozbijeme vajcia, pridáme múku, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, aby ste získali kašu bez hrudiek.
- Na panvici rozohrejte olej. Keď je dostatočne horúca, vytvarujte z nej malé úhľadné placky. Na každú placku dáme časť bryndze a jemne rozotrieme. Nakoniec na bryndzu opäť nanesieme tenkú vrstvu zemiakovej zmesi.
- Placky opečieme z oboch strán dozlatista. Keď sú placky hotové, položte ich na tanier s papierovou utierkou. Podávame s kyslou smotanou a nasekaným kôprom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pri príprave placiek nesiahajte po zemiakoch, poznáme lepšiu zeleninu. Sú chrumkavejšie a chutnejšie
Slané palacinky, ktoré očaria každého gurmána. Pridanie tohto syra dokonale zvýrazní ich chuť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.